10 DAG PÅ ATLANTERN

Marelia
Tue 13 May 2008 22:14
130508
"33:11.0N 46:32.7"
 
 
110 nm siste døgn. Lite vind og platt lens..
13.mai 2008
 
BRAKKESYKEN!! Den arter seg som en litt nedsunken tilstand av sløvhet der både tid og sted ikke virker særlig betydningsfullt. Som en følelse av at det spiller ingen rolle hva vi gjør og ikke gjør for vi kommer verken fortere fram eller kommer herifra! Vi sløver opp og ned trappa til cockpiten og blir sittende og glane, småpreke eller leser hele tida........ for så å sakte spørre hverandre om noen er sultne?? Næææiii ikke så veldig ... for ingen gidder å finne fram mat eller å tenke på å legge noe sjel idet.
 
Da ble det en pose med Toro HAVREGRØT !!! til frokost og det er det verste jeg veit men .. brakkesyken fikk meg til å spise en halv bolle - skjønner dere? Ellers blir det mer sjokolade og POLKAGRISER som er det BESTE jeg veit i stedet!! Herregud, tenkte jeg utpå dagen og fant fram noen poser med energi drikk til oss alle sammen sånn at vi kanskje kan komme ut av dette vakum i morra.. Ellers tar jeg resten av polkagrisene til frokost, middag og kvelds! hehe
 
Neida, litt overdrevet der da .. for Johnny kostaterte utpå dagen at vi hadde ikke mer av mitt hjemmebakte brød igjen og nå var det guttas tur. De skrudde raskt og greit sammen to GROVE RUGBRØD OG det spiser vi til kvelds med aprikosmarmelade på !! mmmm varme brødskiver med pålegg - bedre midda får du vel ikke vel..
 
Ja, vi er som sagt inne i den midterste delen av overfarten og da fåt en nemlig en sånn periode for første uka er en veldig opptatt av å finne rytmen og se an karta og se hvor fort vi går og opptatt av været og å kose seg hele tida. Så kommer andre uka da vi er i ingenmannsland og alle rutinene har satt seg og nå er det bare å dunke og gå og DET krever tålmodighet!!  Så kommer siste dagene da en begynner å øyne håp om snart å se land !!! Eller tegn til land som sjøfugl, andre båter, liv på VHF en eller at det syns på kartet at nååå er det ikke langt igjen..Psykisk får alle da en opptur og dagene går lettere og lettere.
 
Til opplysning har vi nå seilt ca 1300 nm og det er like langt som fra Fredrikstad til SPANIA asså i ett stekk!! (Ikke rart en blir litt apatisk innimellom hehe) Vi har snart under 900 nm igjen og det er vel en 6-7 ganger tur - retur hjemme / Skagen hehe og vi syns vi begynner å nærme oss framme nå..
Håper jo vinden blåser vår vei nå de siste døgnene så vi kanskje kommer inn den 18 eller 19 mai?? Vi får utsetta 17. mai feiringa til vi kommer fram, ikke sant - ingen som skjønner det der vel?? (som dem gjorde i Afrika ikke sant Christin hehe)
Gjeeeessssp, så er denne dagen over også snork snork snart.. sov godt da..allll       deeeeeerr
hmfrrrr fra o s s i marel....