12.DAGEN PÅ ATLANTERN

Marelia
Thu 15 May 2008 22:05
150508
"35:02.0N 42:27.5W"
 
100 nm siste døgn.. veeeeldig lite vind!!
 
PÅ NYTT I VINDSTILLA
 
Etter noen dager med i alle fall litt vind ble det helt stille i dag igjen. Dette er da helt utrolig da.. Midt ute på ATlanterhavet legger havet seg fullstendig flatt og sola steiker fra skyfri himmel!!
 
Gutta har regna og dividert om dieselforbruket i hele dag og Øyvind er bekymra.. Vi har IKKKKE diesel nok til å gå 24 timer i døgnet fra nå og inn til Azorene!! Vi mååå seile minst 12 timer om dagen uten motor så får vi se.. Det er ikke lett når det ikke blåser asså! Vi ligger med alt vi har av seil oppe både i full spri og storseil og atl men siger bare framover i 3,5 knop.. da gjelder det å være tålmodig. Sole seg, lese og preke... Så dere som påstår at jeg ikkke er tålmodig vennligst spis det i dere med en gang!!
 
Vi har rydda og tørka litt klær og lufta sengetøy og ellers ikkeno. Soling på dekk er jo greit. Bøker har jeg heldigvis endel av ennå men det skorter snart..
 
Fikk besøk av tre gjenger med DELFINER i dag og vi så noen HVALER igjen. Ellers seiler de Portugisiske krigsskipa hehe forbi i sakte fart.. Er litt større nå.. boblene er større og de er lettere å se på det blanke havet. Ikke en båt å se eller noe annet i sikte så å holde utkikk virker ganske meningsløst akkkurat nå. Men det tetter seg vel til jo nærmere vi kommer land. Sikkert mange båter her ute som har samme mål bare at vi ikke ser dem..
 
Vi knalla til med gourmet middag i dag. Det å handle inn kjøttvarer i fremmede land er alltid spennende. Vi tror liksom at vi har verdens beste kjøttvarer i Norge se.. Men da jeg gravde fram Indrefileten fra nederst i kjøleskapet i dag lurte jeg. ET digert stykke biff med en mengde fettslintrer på!! Æsj detta var ekkelt.. og så var kjøttet helt stripete av fett remser.. ja ja jeg skar av det jeg kunne og lagde biffer. Så stekte jeg dem i margarin og 1,5 min på hver side. = medium. Potet båter(alt er båter her se..) og peppersaus fra Toro og honningstekt løk med gulrot innslag (betyr at vi ikke har særlig mer grønnsaker igjen og må spare og derfor bare innslag..) så opp med biffene og høgg innpå. Vi blei skikkelig lange i maska for vi ble sittende å se på hverandre. Kunne ikke komme på noen av oss sist vi spiste en sånn biff!! Smelte på tunga er vel det nærmeste... Jøss, også sånn smak da.. hva slags okse kan detta være da sier Johnny! Ikke sånne som vi har i Norge ialle fall.. Utrolig godt! Ja, det var bare den gode rødvinen som mangla for her er det alkoholforbud se.. (ser at Øyvind sniker seg til en kald øl på kveldsvakta men det later jeg som jeg ikke ser det se..).
 
Nå er solnedgangen over havet foreviget av naturfotografen nok engang så da er det kvelden igjen!
 
Nok en fantastisk dag på sjøen så får denne turen bare ta den tida den tar for vi kan ikke gå fortere uten vind vi.. Om vi kommer inne en dag seinere enn planlagt - så heller det enn å bakse her ute i storm og stor sjø! Vi får kose oss mens vi kan!
 
Hilser til alle som sender oss mailer og det er vi kjempeglade for for da blir det høytlesing og latter i båten! Gleder oss hver dag til å laste ned og se hvor mange mailer vi får.. moro!
 
Hilsen fra MARELIANERNE