NATTSEILAS TIL PORTSMOUTH

Marelia
Fri 13 Jun 2008 20:31
130608
"50:11.1N 03:40.7W"
 
 
NATTSEILAS TIL PORTSMOUTH
 
ÅÅÅÅÅ etter ei uke i Edens Hage som vi begynte å kalle vår lille havneplass i Falmouth, måtte vi til pers igjen!! Ingen bønn hvis vi skal hjem. Det er rart hvordan kroppen reagerer etter en sånn tur som vi og Truls har gjort over Atlanteren. De første  dagene etter innkomsten er det mye som skal gjøres og adrenalinet virker ennå. Så er det meste av vaskinga og ryddinga over og en kan sette seg ned i sola og kjenne etter og slappe av - DA kommer trøtten! Akkurat som det gjør når en endelig får ferie og en kan slå av bryteren eller slå av jobbeknappen. Da gikk jeg i dvale.. den ene dagen etter den andre. Først opp ganske tidlig, så spise frokost og så poshh trøtt! Så sove i flere timer kanskje før en føler seg klar nok til å stå opp for å lage lunsj eller ta en kopp kaffe.. en er rett og slett helt på tur asså!
Sånn har det nå vært noen dager, men i går var det slutt. Nå MÅ vi gå hjemover snart og i dag var det ingen bønn.
 
Opp tidlig og god frokost, vaske og rydde klar båten, handle de siste matinnkjøpa og så var tidevannet inne i hagan vi lå i og da kunne vi komme igjennom brua og ut. Thea lå inneklemt innerst og vi passa på når Truls gikk ut på spring.. akkurat som han trengte det liksom hehe Han dreide Thea elegant ut mellom to ankre på to motorbåter og vrei Thea lett ut og rundt hjørnet på kanalen ut og ut i åpent farvann... så var det oss da.. vi slapp taua og bakka litt ut og svinga lett med lille Marelia og ut kanalen. Gutta som hadde hengt på veggen og mala den uka vi var her og hilst høflig og pent hver gang vi gikk på do plystra og vinka farvel og ropte Good Bye til oss ... hyggelig da.
 
Nydelig sol og litt vind og med fulle seil og Thea og Marelia igjen sammen!!! Sååå moro! Thea kom rett etter oss etter å ha fylla diesel og tok oss igjen med Cold O en oppe som det skal være! Marelia liker seg best med Thea foran se.. Vi preka og Tobias ropte i hornet sitt at : Kaffen er klaaaar! hehe.. joda vi hadde kaffe vi også ..
 
Nå har vi spist middag og kost oss med bok i sola noen timer og så plutselig fikk motoren en annen lyd gitt.. Intet kjølevann kom ut av røret sitt og det kunne være impelleren som var gått, men da Øyvind titta ned i motoren hang ei reim og dingla! Sleten er vel fornavnet! Det er da Larsens forberedelser kommer til sin rett. Jahaaa, sier han - dette er jo lett! Han ned i lagringsrom på B og trekker opp en vas med reimer i alle lengder og størrelser.. skal vi seeee.. den ja.. ja men da bytter jeg begge to da, med det samma jeg er i gang.. og et kvarter etter med tang og skiftenøkkel, er nye reimer på plass og motoren maler som en katt igjen!  ÅÅ det er deilig med reservelager ombord dere! Intet er uteglemt av hverken deler eller verktøy! Da blir en sånn tur ikke såå ille som den kunne blitt om en tenkte at det får jeg sikkert ikke bruk for eller det kan jeg sikkert få tak i underveis.. ja sikkert det, men når du er midt ute i den Engelske kanal a ?? Hæ, hæ hæ hva gjør u da a lissom.. ække butikk her se.. og inn til Portsouth er det 20 timer med motor ! og lite vind hva gjør du da a lissom.. hæ hæ?? Nei, gjør som Larsen og ta med litt ekstra så går det som en lek.. det har vi sett maaaange ganger på denne turen! (det er derfor det er så mye rot ombord i denne båten se for han har med ekstra av alle duppeditter og jeg har med alt annet ekstra nødvendig som sykler, campingstoler og sitterunderlag og et helt bibliotek og sykehus og videobutikk og sånne nødvendige ting .. hehe. og mat nok for HELE jorda rundt (sier Øyvind da.. og det er jo sant da..! Alle som kjenner meg og mitt kjøleskap veit at det er sant.. da jeg studerte reiste jeg rundt til venninner med mat i en plastpåsa for de hadde jo aldri noe ordentlig mat i kjøleskapa.. og jeg haaaater trådhyller i kjøleskapet! Når jeg ser antydning til trådhyllene i kjøleskapet fyker jeg ned på KIWI og handler inn!! Om det ikke blir mye mat som blir gammal og må hives? JO! say no more! hehe (( skal skjerpe meg !))
 
Ja, vi går nå langs den engelske sørkysten og den er fiiin asså. Ikke akkurat Hvite klipper enda, men de er grå og er skarpe og går rett i sjø. noen steder er det slake grønne enger eller jorder som går nesten helt ned til sjøen og midt i mellom disse ligger noen store hvite gårder ser det ut for. I revnene i mellom ligger små hvite landsbyer og klorer seg fast til golde klipper. Minner meg om engelske krimserier der de kjører sånne små MGer mellom steingjerder på grusveier.. ser sånn ut herifra i hvert fall. Vi bestemte oss for å gjøre et skikkelig røfte av kysten i ett døgn nå så vi kommer oss bort til Isle og White og inn til Portsmouth i morra midt på dagen. Der skal vi treffe Paul, sønnen til Chris and Chris som vi har seil med i Caribien på Sea Squared! Vi blir der til over helga så får vi sett oss litt rundt der før vi går videre mot Dover og det gleder jeg meg til - endelig Dover -Calais og da er vi enda nærmere hjemme når vi er på rette sida av kanalen..
 
Vi går veldig nærme land nå så vi er ikke ute i den store skipstraffikken se.. Her er kanalen sååå brei at det er ikke mulig å se over, men ute i horisonten ligger de store tankskipa. Vi ser de tøffe utover og mot sine fjerne mål som New York, Cuba eller Brasil kanskje, ikke veit jeg .. Det blir nok mer traffikk da vi skal over til Calais se.. kan jo bli spennende og derfor skal vi krysse på dagtid!!
 
Tidevannet og strøm er en annen artig sak her da.. gutta har regna og telt og lagt til og trekt ifra i flere dager og finni ut at vi skal rekke å komme inn akkurat da tidevannet snur i morra så vi slipper og enten skli sideveis innover eller ligge og stange i motstrøm uten å komme av flekken.. Her ute har vi allerede over en knops motstrøm og motoren må gå på litt for å holde 6 knop framover! Men etter kl. 12 i natt snur det så da blir det lettere. Ja, det er hele tida noe nytt å lære og det syns vi alle på¨Thea og Marelia er spennende!!
 
Vi snakkes i morra så skal dere få høre åssen vårt første møte med tidevann og strøm egentlig gikk hehe..
God natt og vi snakkes i morra! Klem fra oss i MARELIA