Marelia
Sat 1 Dec 2007 21:34
01.12.07
21.21N 26.16W

Hei på dere

Første desember a gitt!! Herregud, som tida flyr.. snart er det våren og vi er snart hjemme igjen.. MEN forhåpentligvis er det mange eventyr før det.

Nå gynger det sååå ille at det er vanskelig å sitte ved kartbordet og skrive så vi får gjøre det kort i dag. Fortsatt sol på dagen, men etter en slitsom natt med mye vind og en urolig bår som slingrer og hiver seg hit og dit, er det deilig med litt roligere dager. Det gjelder å stable alt vi har av uteputer og freebagger foran og bak ryggene for ikke å bli hivd veggemelom. Gutta tok nattevakta i natt og jeg slapp. Deilig, det var skummelt med sååå høye bølger og stormen i Portugal sitter i ryggmargen min ennå. Selv om det er ubekbemt nede er det i allefall litt tryggere inni båten.

Vi får meldinger om at vi ligger på siste plass av de norske båtene, men vi trur jo dem går myyyye for motor da hehe. Neida, men vi ligger langt sør og det er med vilje for alle båtene skal sørover en eller annen gang. Dere kan bare se på kartet hvor langt sør ST. Lucia ligger så ser dere det. Men at Thea leder er vi kjempeglade for!!! Vi heier på dem alt vi kan.

Johm skulle varte opp med biff i dag, men plasteret var slutt så han ble litt sjøsyk og vi tok kjøttkaker på boks og poteter i stedet.

I dag oppdaga Øyvind at vindgeneratoren lada så dårlig.. så oppdager han at festet til propellen er brukket! Da han skal prøve å ta det ned for å reparere datt selve festedingsen i sjøen.. Dermed ingen lading av strøm mer fra den før Ø får reparert og det er ikke sikkert blir før vi er framme. MEN vi har motor så det er ingen krise. Så lenge det blåser hatter og høy trenger vi ikke å bruke diesel så da har vi mye av det. I dag oppdaga vi at det er fire døgn kanskje til vi er HALVVEIS!! HURRA!! Vi finner stadig ting å le av så stemningen er absolutt god og mer enn det!! Til og med Kristin koser seg ute i cock piten på dagtid. Ho drikker ingefær te og mener det kurer det meste.. men så har ho jo sterk tro og da..hehe. Latteren hennes er verdt sin vekt i gull og selv om ho bare er en blindpassasjerer og sofapassasjer er jeg kjempeglad ho er med. Ho spiser ikke mye og det er jo bra...hehe

Alt vel ombord, vi har nok mat og nok vann så det er ingen krise med det iallefall. Vi har bare brukt 2 tredjedeler av den ene vanntanken så dette tror vi skal gå bra.

Håper dere ikke har åpna alle lukene i dag nå da så dere har noe å glede dere til hver dag fram til jul. Vi har sist 3 konfektbiter hver og er litt på forskudd gitt..men vi har jo lov da .. ikke sant? Og etter at øyvind satte seg på esken er det slutt på den moroa!! haha

Klem til alle dere hjemme i førjulsstriden til i morra!