5.DAG PÅ SJØEN

Marelia
Thu 8 May 2008 13:05
080508
"26:15.4N 57:33.2W"
 
 
145 nm siste døgnet!! Det er bra til å være MArelia!
 
 
5.DAGEN PÅ HAVET

OG DA VAR DET SLUTT PÅ BUSSTUREN...for I dag kom det første lavtrykket!


NÅ MÅTTE JEG AVBRYTE SKRIVINGA FORDI ØYVIND PLUTSELIG SKREK:


HVAAALLL FOR FAEN!!!(unnskyld utrykket..) Johnny lå og sov og spratt opp og dunka huet i dørkarmen og spratt opp trappa, jeg kasta Pc en og hoppa etter..


Om vi så hval? EN HEL FLOKK, EN DIGER HALE SOM JEG TRUDDE VAR EN BÅT OVER VANNET, EN SVART SOM HOPPA OPP MED HUET OVER VANNET SIKKERT 5 GANGER OG TO SOM HOPPA MED HELE KROPPEN OVER VANNET OG LANDA PÅ RYGGEN!!


ERRRRE MUUULIG ELLER?? SÅÅÅÅ KULT – VI VAR HELT I EKSTASE OG JOHNNY prøvde vilt å få dem I kameraet.. Tørr komentar fra han: syns ikke dem er særlig fotogene gitt... dem kunne godt hengt litt lenger I lufta så jeg fikk et ordentlig bilde ! Herregud, dem veier jo flere tonn og åssen skal de få til å henge I lufta a?? Ve ler oss I hjel.. De var heldigvis et godt stykke unna og Øyvind mente de godt kunne komme litt nærmere, men ikke for nærme heller da.. Men Johnny fikk bilde av en av dem I det den landa og han er superfornøyd. Tenk å se dem I levende live da..sukker han! Han er en ihuga naturfotograf så detta var visst verdt hele billetten..PUHHH – tilbake til lavtrykket... litt overskya nå med vind opp I 10 sek,m og litt mer bølger. Ca. 2.m men de kommer fra sida og gir Marelia kilevinker på kilevinker så vi må holde oss godt fast I dag. Tror det løyer litt nå for det er mindre vind nå. Ikke noe soling på dekk nå nei.


Jeg har stort sett liggi nede og lest idag for da jeg skulle lage kaffe I dag fikk jeg meg en vipp og letta fra gølvet med en kopp rykende kaffe I hånda og for bakover og landa inne på do med ryggen rett I badeskapet...måtte sitte litt og kjenne etter om noe var brekt, men det var det heldigvis ikke! Og ikke en dråpe kaffe på meg (går bare I bikini se..)men utover hele gølvet og oppetter alle veggane..og taket. Fikk meg en smell I ribbena og armen, men det går over! Jeg er ved såååå godt mot etter den andre veien over, at nesten ingenting gjør meg noe.


Vi har også sett delfiner I dag og dem ser vi med jevne mellomrom. Moro det og, men hvaler er jo helt spektakulært da.!!


Vi har ikke fått fisk ennå men Sol har fått en diger Dorado og det er det som mangler nå hehe

Vi har heller ikke idag sett noe til Sol, men nå er vi veldig nærme hverandre så vi skal nok få det til se.


Ok, da går vi snart på ei natt til og vi håper at ikke vinden tar oss helt. Vi har to rev I storen og tatt inn på genoaen så dette skal nok gå bra.


Til slutt må jeg gi en hyllest til Johnny! Det er sååå hyggelig stemning om bord og han er sååå flink til å seile. Han flikkær på seila og koser vettet av seg. Han lager kaffe og mat og ligger I mellom to seilpakker inni akterlugaren sin. Så har han fått ny båtkikkert av oss og han har den og kameraet hengende bak huet sitt og er alltid klar til et skudd... Han studerer flyvefiskane og fugler som han kaller seilere akkurat som oss. De er hvite og store med en lang styrefjær etter seg og de ligger på været og følger oss. Flotte syn og god følelse av at ikke alt liv er borte I havet.


PS I dag blir det poteter og dansk hakkebøf på boks ehhe- + surkål! Skikkelig norsk middag spør du meg. Deilig. LES VIDERE:

Da jeg skulle begynne å sende inn denne mailen kom UVÆRET! LYN OG TORDEN SÅ DET SKRALL RUNDT OSS!!! Jeg kunne ikke sende da for vi måtte stenge all strømmen om bord. Vi så på radaren at vi lå midt I lavtrykket og det varte helt til kl. 04.00 I natt!! Det regna så det bøtta ned og vi fikk nesten ei full bøtte med ferskvann ute på rekka så I dag skal jeg vaske kleer hehe..


Ja, det ble en dramatisk slutt på dagen, men alt gikk fint og det slo heldigvis ikke ned I båten, men det var nære asså. Vi så stikklyna ned I vannet rundt oss på alle kanter og alle satt ute I cockpit med vester på klare til hva som helst... vinden varierte fra totalt vindstille når vi var midt inni dritten og til at det blåste 10 -12 sek.m innimellom. Vi hadde reva stort sett det som var så det var ingen fare med båten, for vi visste jo ikke hvor mye vind det skulle komme og det kan virkelig barke løs når en er inni sånn dritt. MEN NÅ ER DET MORRAN OG SOLA SKINNER IGJEN !! :)


Lufta er veldig anner ledes I dag og jeg tror det var tropene vi forlot I natt. Øyvind måtte på med full seiledrss I natt for det ble betydelig kaldere så nå er vi snart hjemme kjenner jeg ..deilig syns nå jeg da. Kjenner lufta igjen og så så deilig om natta da-- gleder meg til dyna mi igjen!


Ok sender en ny melding I kveld så får vi se hva denne dagen bringer! Ha en fin dag dere også!


KLEM TIL ALLE FRA MARELIA