Falmouth - Fowey - Cawsand - Dittisham - Cowes

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Fri 2 Jul 2010 11:08
50:45.61N 1:17.60W    Cowes
 
Nu er vi kommet til et af sejlsportens absolutte centre, Cowes på Isle of Wight som ligger ud til det kendte sejlfarvand The Solent. Byen ånder sejlsport med vægt på kapsejlads. Bådene er typisk racere i forskellig kaliber, men vores cruisingskøjte har vi alligevel fået klemt ind i en fuld havn.
 
Vi har holdt ferie i et fantastisk højtryksvejr i Cornwall og Devon, og det er et helt fantastisk område, som man kun kan forelske sig i. Alt er så nysseligt og hyggeligt, og folk er ekstremt søde, venlige og ikke mindst høflige (cherio..!). Vi har gået ture i de smalle gader og i en fantastisk natur, hygget os på pubber og været på tea house. Maria og Maja har dyrket lidt shopping og Malthe og Michael har cyklet ture. Alt i et anstændigt roligt sommertempo. 
 
Vinden har været meget let i Kanalen, så vi har sejlet korte distancer, og endda med motor til tider. Vi hoppede dog på en natsejlads fra Dittisham (Dartmouth) her til Cowes, da der endelig blev meldt 5-6 m/s fra syd og tidevandet var gunstigt. Nu bliver vi i The Solent indtil vi igen får vind til et ordentlig stræk østover. Det passer med, at det skulle blive mindre spændende øst for The Solent. Vi regner med at være i Øresund mellem den 20'ende og den 25'ende juli - og vi glæder os!
 
 
  Malthe i Falmouth
 
 
  Husbåde oppe af floden ved Falmouth
 
  Falmouth ud til floden 
 
 
  Vi sejler ind til Fowey
 
 
  Fowey lidt fra oven. Vi går tur på en af de talrige footpaths.          
 
 
  Bernd fra Traumjäger er med på gåtur
 
 
  Vi krydser en mindre flod langt opstrøms
 
 
 
 
 
  En cream tea kommer med scones, jam og cornish clotted cream - very british.
 
 
 Nyt i serien "Malthe og dyrene"
 
 
  Udsigten fra vores båd fortøjet i floden - Priceless..
 
 
  Vi tog en nat for anker ved Cawsand udenfor Plymouth. Skipper skal have lidt motion i Cornwalls bakker.
 
 
  Så kom vi til River dart og byen Dittisham. Navigo ligger ved mooring bøje i floden og vi hygger i pubben.
 
 
  Vi sejler ind til Needles Channel - indsejlingen til The Solent mellem fastlandet og Isle of Wight 
 
 
  Man møder lidt af hvert i The Solent
 
Knus fra os på Navigo