Atlantkrydsning - dag 3

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Thu 26 Nov 2009 14:07
25:14.94N 20:33.98W
 
26/11, 14:00 - Dag 3
 
Vi suser afsted med over 7 knobs fart på kurs 235 i 12 m/s lige bagfra. Destinationen er Barbados ca. 2500 sømil væk. En fristende god vejrudsigt ned til passatvinden gør, at vi prøver at skære et hjørne af sejladsruten og dermed også misser Kap Verde øerne.
 
Vi forlod Tenerife 24. november 14:00. Grejet, og især den stående rigning, gennemgået, fuldt provianteret og lastet med ekstra vand og diesel i dunke. Amigox, der har fået forstærkning med 2 mand hjemmefra, gør os selskab - i hvert fald mentalt - og vi kan kommunikere over mail og kortbølgeradio. Finske Tavino fulgte trop dagen efter fra La Gomera. 
 
Vi fik en langsom start med slaskende sejl i for lidt vind, men efter den første nat er der kommet skred i sagerne. Første døgnmål (14:00 - 14:00) var beskedne 110 sømil og det næste gode 159 sømil.
 
Vi er nu ved at finde ind i rytmen ombord - en rytme der skal være med os i omkring 3 uger. Lettest er det for børnene, som sover fint undervejs. Kun kan de hænge lidt med næbbet grundet søsyge, hvis de lidt for intenst fra læst eller spillet Nintendo. Vi voksne sover dårligt nu hvor båden ruller (krænger skiftevis til den ene og anden side) under lænssejladsen. Men man skal bare blive træt nok...
 
Vi spiste Nachos med ristet kylling i forgårs og i går pasta med kødsovs (lavet i land og taget ud af fryser). I aften bliver det noget nemmere for søgangen er nu sådan, at vi ikke kan spise ved cockpitbordet med fade og gryder fremme. Fiskeriet er på lavt blus, med kun to kraftige håndliner ude, da vi ikke vil stoppe båden op i de store bølger for at fighte fisk på stang. Kun flyvefisk er set på turen hidtil.
 
Vi passer godt på os selv. Skipper har nedlagt forbud mod at komme til skade - endsige falde overbord. I alt vi gør skal vi tænke sikkerhed og risiko. Bare det enkle at gå op og ned af kahytten sker med ekstra opmærksomhed for at holde sig fast. Det er ikke sjovt at ligge bedøvet med en skade i en køje i tre uger. Vi holder udkig og kører AIS på kortplottren. Radaren køres ikke konstant da sigten er så god.
 
Navigo standing by
on channel 1 6, out