St.Croix

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Sun 2 May 2010 16:51
17:45.064N 64:41.798W 
 
St.Croix
 
  St.Croix kommer ud af disen. Vi kommer nordfra
 
1. April checkede vi ind i Christiansted på St.Croix med kontrol af fingeraftryk og krav om at hele besætningen stillede til "inspektion" hos Immigrations. Amerikanerne tager ikke let på deres grænsekontrol, men man kan ikke lade være med at tænke på om en sjæl ville have opdaget os, hvis vi ikke selv var dukket op på kontoret. Det er nu også vanskeligt at have styr på hvor folk sejler hen i egne både, og det må være oplagt for bureaukrater at ville forbyde den slags slinger. Det sker nok også, hvis det påvises at terrorister har anvendt cruisingbåde som indfaldsvej. Forresten var det en Mr. Levinsky, der håndterede os, men han kaldte sig godt nok mr. Smith..
 
Om eftermiddagen dinghyede vi over til det strandhotel, hvor Farmor og Farfar var indlogeret og fik kolde drinks, varme brusebade og en dejlig middag på restauranten med amerikansk størrelse på portionerne. Gensynsglæden var stor og det blev sent før vi sejlede ud til ankerpladsen.
 
Dagen efter kom Farmor og Farfar ombord og der var gavefest med Anders And blade, "Vi Unge" blade og lakrids. Navigo ser noget rodet ud når begge agterkøjer ryddes, men det går alligevel fint, for livet leves selvfølgelig oppe.
 
 
  Hvad er der i taskerne ..
 
  Farfar er igen ombord på Navigo
 
  Rod, Matador og Matadormix
 
Efter en gang karburetterrensning på påhængsmotoren, så vi igen havde en pålidelig vandtransport, lejede vi en minivan for at køre øen rundt. Det var 1. påskedag og derfor var meget lukket, men øen lå der jo i hvert fald. Øen var ikke den smukkeste vi har set, men den danske arv er jo interessant at opleve. Danmark købte øen sammen med St.Thomas og St.John i 1733 af Frankrig og solgt til USA i 1917. Vi fik vist en overordentlig god pris for salget, for vi hviskede "Tyskland" og "U-både" i amerikanernes ører. Især i Christiansted ses mange bygninger der er fra den tid, og det danske fortid er overalt.
 
På køreturen fik skipper et "Chemical plant fix", da vi kom forbi det store HOVENSA olieraffinaderi. Mærkeligt at være udenfor en sådan butik uden ærinde indenfor pigtråden. Vi besøgte en fin botanisk have, men Cruzan romdistilleriet var lukket. Frokosten i Frederiksted var meget lækker og køreturen gennem den skovklædte nordside imponerede de nyankomne. 
 
 
  Point Udall - her ser man som de første i USA solen stå op om morgenen. Det østligste punkt i USA.
 
  Malthe studerer kanonkugletræets frugter
 
  Smedje i den botaniske have. Farfar er smedesøn og demonstrerer
 
  Stuur palme....
 
Hilsner fra
Navigo