Så er det nu...tror vi.. Biscayen venter

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Thu 27 Aug 2009 09:55
51:29.00N 09:22.80W
 
Så skulle det blive alvor i eftermiddag/aften. Endelig er der et vejrvindue. Nu har vi studeret vejrkort i dagevis, og endelig er muligheden der for at komme afsted uden at vi rammer alt for meget modvind eller meget kraftig vind. Vi får en lidt barsk start i op til 15 m/s fra siden, men sejler i aftagende vind. Senere kommer vinden lidt mere i snuden (SSV) og vi får nok noget bidevind, der også vil tvinge os lidt ind i bugten. Men på det tidspunkt er vi ude over kontinentalsoklen på dybt vand og med god afstand mellem bølgerne, og desuden er vinden i 5-7 m/s lejet og stadigt aftagende. Motoren skal sikkert tages til hjælp i en periode før vind fra øst fylder ind. Vindretning for turens afslutning er lidt usikker, men der er ikke nogle voldsomme systemer med meget vind i syne, som kan gøre det ubehageligt. Hele øvelsen går ud på at komme ud "over kanten" i rimelige forhold. Hen over soklen grunder det op fra 3-4km dybde til godt 100m, og det skaber ubehagelig stejl sø i den zone (se f.eks. Google Earth). Efter rundt regnet et døgns tid går vi ud over, hvad der ligner, et mildere sted, da det grunder op over en længere distance, men skal nok få lidt vaskemaskine at føle før vi mærker Atlanten roligere bølgemønster. Bølgerne kommer også på tværs af opgrundingen, og ikke smask lige ind på.
 
Nå, jeg skal ikke skrive så meget for der er stadig noget at pusle med. Båden er sat godt op, og besætningen klar, mener skipper. Vi har gennemgået sikkerhedsudstyr og alle glæder sig. Som det seneste fik Michael kortbølgeradioen til at spille sammen med vejrfax softwaren i går aftes. Vi kan nu også ad den vej hente fine vejrkort ned på computeren. Vi får følgeskab af Amigox, idet omfang VHF'en rækker, samt finske Tavino, som vi kan snakke med på Iridium satellit telefonen. Vi har sammen hygget os her i Baltimore, som vi flyttede til for at ligge endnu en tand mod vest.
 
 Kinsale Yacht Club Marina (36 EUR i døgnet - av..)
 Vi lå også en nat i Kinsale ved mooring bøje (10 EUR...)
 På tur til et tower house i Kinsale. Blev bla. brugt til fængsel for krigsfanger taget under søslag (turdag i Navigos skole)
 
 Vi fik pakke i Kinsale fra vores søde naboer - stor lykke! 
 
 På mooringen i Baltimore
 
 Vi tjekker vejret med Berit og Ole fra Vejle (AmigoX).
 
Hej fra Navigo - og hold tommerne for at vinden drejer og vi kommer afsted..