Atlantkrydsning - dag 7

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Mon 30 Nov 2009 14:11
20:59.11N 30:29.79W
 
30/11, 14:00 UTC - Dag 7
 
Soveposen var rar at snue i her til morgen i cockpittet. Kun lugtede den lidt af fisk efter det natlige kamikazeangreb på skipper. Bedst som man er ved at slumre ind på endnu en 30 minutters lur lander en flyvefisk sprællende i soveposen. Ud over siden røg den igen. Vi ser mange flyvefisk om dagen, og de er meget smukke at iagttage når de svæver hen over bølgerne og når meget længere end vi havde forestillet os.
 
I går fik vi så marlin på krogen. Vi sejlede absolut fuld damp for genakker, og skulle netop til at udrede passage af et stort lastskib - det eneste andet fartøj vi har set de forløbne 2 dage - da Maja så marlinen glide på halen efter båden. Kun to håndliner var ude, da vi ikke ville stoppe og fighte fisk på stang med den vind og sejlføring vi havde. Marlinen måtte udtrætte sig bag Navigo med 7.5 knobs fart - et smukt skue. Marlinen var større end tunen fra Biscayen, 15-20 kg måske - en god størrelse! Få minutter efter sagde den dog farvel, og skipperinden måtte konstatere at dagens paella kun blev med dorado. I tre dage i træk har vi fanget dorado (guldmakrel), som er en ekstremt lækker spisefisk. 
 
Vi suser afsted og har skåret et solidt hjørne af den rute, der er den traditionelt mest vindsikre. Vi har haft vinde bagfra mellem 7-13 m/s de forløbne 2 døgn og haft døgnmål på 157 og 167 sømil. Vi er på vej ned under 20 breddegrad før kursen lægges om direkte mod Barbados. Dejligt med mange mil dagligt under kølen, men kommer der en mere rolig dag vil den snart også være velkommen. Båden ruller en del og bølgerne larmer. I øjeblikket har vi 12-13 m/s og vi logger ind imellem kortvarigt op til 10.5 knob når vi surfer ned af bølgerne, men autopiloten tager sig stadig nemt af styringen.
 
Alle ombord har det godt, og der har indfundet sig en god rytme. Vi spiser nu hovedmåltidet midt på dagen i cockpittet, for det bliver tidligt mørkt. Ships time er stadig UTC (zulutid), men på et tidpunkt skal vi vel til at ændre på det. Vi får søvn nok, selv om det især for skipper sker i små klatter. Helt udsovet er man jo selvfølgelig aldrig. Ungerne hygger sig rigtig godt med hinanden. Vi spiller Yatzy og Backgammon (ved mindre bølgegang). Om aftenen kan ungerne se en film, når vi lader batterier. Der bliver selvfølgelig også masser af tid til at tale sammen om absolut alt og gerne intet..   
 
Vi ses på frekvensen her om et par dage,
Navigo out