Kiel

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Thu 15 Jul 2010 19:03
54:23.107N 10:09.826E    Kiel
 
I dag 14. juli gjorde vi turen gennem Kielerkanalen eller Nord-Ostsee-Kanal som den korrekt hedder.
 
Kl. 6:00 lavede vi en "pyjamasstart", som Traumjäger kalder det. Ud af køjen og i gang med at sejle. Kaffe og morgenmad kan man altid lave og indtage undervejs. Hele dagen bagte solen og det var det skønneste vejr.
 
Under Christian VII blev kanalen fra Kiel-Holtenau til floden Eider åbnet i 1784, og senere efter vi havde fået tæv af tyskerne og mistet Schleswig-Holstein, fixede Kaiser Vilhelm I 1887-95 den nuværende kortere rute. Kanalen er 98.7km lang, 169m bred og 11m dyb. 40.000 handelsskibe går årligt gennem kanalen, og næsten halvt så mange "sportsbooten". Det er nemt og bekvemt. Broerne er 40 meter høje og kanalen har en sluse i begge ender - ikke så farlig mange sving. Altså lidt kedeligt, når man kommer fra de hollandske kanaler.
 
Vi talte lidt om at stoppe midtvejs i Rendsburg, men nu trækker Danmark.
 
Kiel er Traumjägers hjemhavn, og vi fik en fin modtagelse af Bernd og frue, samt deres børnebørn. Vi lagde os uden på Traumjäger, som ligger ved en bøje, og spiste lidt mad og hyggede. Da vinden var fin til sejlads næste dag, men herefter noget mere flimsy, valgte vi ikke at kigge nærmere på Kiel i denne omgang. I stedet var planen at lave endnu en pyjamasstart mod en havn i Danmark. Vi glæder os!
 
Planen er at anduve Taarbæk den 18. juli ved 14 tiden. Vi har kolde dåsebajere og sodavand i køleskabet. Kom gerne forbi, hvis det passer Jer!
 
 
  Lige ud af landevejen..
 
 
  En af de store drenge
 
  .. You get the picture
 
 
  Denne her hænger under en bro og svæver 4 biler og "eine menge" passagerer over kanalen
 
Hilsner fra
Navigo