Atlantkrydsning - dag 9

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Wed 2 Dec 2009 14:02
19:19.73N 35:42.66W
 
2/12, 14:00 - Dag 9
De seneste to døgnmål 163 og 153 sømil
 
Det går fortsat forrygende på "The Milk Run". Vi er måske 10 dage fra Barbados, hvis de gode forhold vi har oplevet fortsætter. Vores gennemsnitsfart over 8 døgn er solide 6.3 knob, og hvad bedre er, vi har sejlet under rigtig dejlige forhold. Ingen er derfor udtrættede eller keder sig. Vi må melde at vi storhygger os! Just nu laver vi skole og Marie Fredrikssons milde røst glider dæmpet ud i cockpit og kahyt. Godt nok brummer vores Honda generator også 3 timer nu, hvor vi lader alt hvad lades kan.
 
I går inden solnedgang strøg vi 50 meter forbi en svensk tjejbåt med 3 ombord. Første sejlbåd vi ser siden førstedagen. Vi snakkede på VHF og det var rigtig hyggeligt. Pigerne deltager i ARC sejladsen, hvor 220 både er gået fra Las Palmas 2 dage før os i en slags cruising kapsejlads. Vi fik positioner på et par andre både vi er venner med, og som deltager i ARC'en. Det er 46 fods+ både og det var sjovt at se at vi har hentet lidt på dem, på trods af vores lidenhed. Lige nu er vinden på vej ned, og vi har de sidste to dage fortsat holdt sydligere end Barbados, da vinden her skal være lidt stærkere end på nordligere breddegrader. Nu tænker flere af Jer sikkert på om Michael sejler race, men her ombord er det admiralen (Maria) der pisker en stemning frem, og spørger til om ikke vi kan optimere sejlføringen. Så skipper får lidt tiltrængt motion på fordækket med at sætte de rigtige sejl. Måske det har at gøre med, at vi har gættet på overfartstiden til Barbados. Maria, den evige optimist siger 18 dage, Skipper og Maja 19 dage, og Malthe 20 dage.   
 
Hilsner fra Navigo