Tobago Cays

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Wed 3 Feb 2010 19:52
12:38.116N 61:21.664W      
 
Tobago Cays (24-28. januar)
 
Det bliver nok ikke meget smukkere. Beskyttet af Horseshoe Reef ligger nogle få øer og sandstrande spredt ud i det turkisblå vand. Fra båden kan ankeret betragtes gennem det klare vand og Atlanterhavet bryder hvidt ude over revet. En spotted eagle ray "flyver" under båden i ny og næ, og havskildpadder kommer jævnligt op og trækker vejret få meter fra båden. Området er en marine park, hvor dyrelivet skal lades i fred, men hvor man dog må komme. Vi betalte 60 DKK i døgnet for at ligger for vores eget anker, og de penge er jo godt givet ud, hvis de bruges til at sikre eksistensen af et sådan perle.
 
 Tobago Cays Marine Park set fra oven - et billede taget fra vores cruising book...
 
 Vi havde et fint krydsstræk ud til "The Cays"
 
  AmigoX har smidt krogen 
 
 En af de skiftende naboer mellem os og stranden. På stranden legede vi, badede og hentede kokusnødder. 
 
  Der kæmpes med den nedtagne botanik
 
 En "kat" ved en mooringbøje tæt bag revet
 
 Tja, det er svært at stoppe..
 
Naturen og afslapning er i højsædet her. Ingen restauranter, barer eller bebyggelse i det hele taget. Stille skønne aftener - selv om vinden altid blæser her, hvor de mindre øer ikke yder meget læ mod passaten. Der er dog lidt boat boys der sælger brød (Walthers kone bagte et skræmmende lækkert bananbrød til en mindre formue, som vi hurtigt kunne hygge os igennem), fisk og hummer. Heldigvis skete det rimelig diskret, så stedets ro blev ikke truet.  
 
Der er et turtle watching area - et sted med op til 5 meter vand og med en søgræsbund som de kære væsener holder af. Her svømmer man sammen med havskildpadder. De er store og helt tæt på, men man må selvfølgelig ikke røre. Havskilpadderne er også mange andre steder i området.
 
Vi var også inde og gå på en af øerne, for at se på leguaner. De var talrige, når man blev trænet i at finde dem.
 
 Ekspeditionen er landsat..
 
 Grimme er de... En lille meter med hale måske..
 
 Et par landskildpadder fandt vi også
 
 Malthe i vildnisset. Pas på..
 
Vi fik bare snorklet helt ude på Horseshoe Reef en enkelt gang, og det blev kort for det var kun Michael der kunne svømme strømmen over revet op. Efter 4 dage blev vinden kraftig med konstante 12-14 m/s, så de fleste trak hen til steder med læ, for at komme ud af den trættende vindsusen. Det valgte vi også at gøre, selv om vi gerne ville have blevet længere.  
 
 
  Vores morgengæster spiste fra hånden
 
 Skipper vil også have en båd med rød ankerlanterne a.h.t. flytrafik! (no kidding)
 
 
Hilsner fra
Navigo