Dag 16

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Tue 25 May 2010 14:23
34:35.37N 37:58.87W    15:00 UTC, 25. maj 2010
 
Vi har netop haft to store kaskelothvaler for sydgående passere mindre end 100 meter foran os. Vi fræser afsted med 8 knob og genakkeren oppe. Mon de mærker os komme? Man gyser noget ved tanken om en kollision.
 
Vi har sejlet meget med motor i let vind de sidste to dage, men under en frontpassage havde vi også frisk NØ vind i følgende sø, hvor vi også gik op mod de 8 knob i en længere periode selv om vi sejlede pænt tæt til vinden. Det bragte os lidt længere mod syd, hvilket vi bare synes er fint. Resten af vejen er der frisk til hård luft fra S til SV, og fra en sydligere position har vi lidt mere slæk på skøderne hjem.
 
Det sidste diesel i dunkene på dækket er tømt over i tanken. Vi har næsten sejlet motor i 100 timer og brugt 200 liter brændstof.
 
ETA er 29/5 om morgenen med den vejrudsigt vi ser nu, og som virker ganske stabil. Vi er i skrivende 625 NM ude fra Ponta Delgada og har 2200 NM bag os. Vi sejler øst noget tid i endnu før vi sigter direkte på målet, og hvis vinden bliver meget hård en overgang har vi noget at give af (vi kan falde af og gå mere med vinden). 
 
Vi hygger os fortsat ombord, og synes tiden er gået hurtigt.
 
Hilsner fra
Navigo