Groningen

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Thu 15 Jul 2010 18:46
53:12.820N 06:33.529E    Groningen
 
 
Nu skulle vi passe på med at komme for tidligt hjem til Danmark, så vi kunne jo lige tage et smut ind i de Hollandske kanaler. Der var alligevel ingen vind i Tyske Bugt, da vejret var fantastisk højtryksvejr med sol og varme. 
 
Først sejlede vi gennem Waddenzee på indadgående flod og slusede os ind i Harlingen. Der er masser af plads i Waddenzee, men det meste af arealet tørrer ud ved lavvande. Det sidste stykke af den afmærkede kanal til Harlingen (Boontjes kanal) har heller ikke mere vand end vi ikke kan komme igennem ved lavvande.
 
  Vi står solidt plantet i mudderet i en lille marina i Harlingen
 
Vi tog 2 overnatninger i Harlingen, som var en meget hyggelig by med det traditionelle kanalmiljø. Dejlig at spadsere igennem og sidde langs kanalerne. Skønt også igen at se andre på cykel.
 
Holland har en "Stående mast rute" hvori man kan passere landet indenlands og "indenskærs". Flere steder langs ruten kan det åbne hav nås. Ud over at ruten er fantastisk smuk kan det være praktisk, hvis man har en stiv kuling i snuden, hvad vi jo så ikke just havde. Det er anderledes sejlfarvand, og et hvor man ser mange have-halvt-liggestole solidt plantet foran rattet. Mange fartøjer herinde har aldrig krænget mere end få grader. Søsygen kan næppe eksistere her. Vi skulle lige kunne gå igennem med vores 1.8 meters dybgang, og vi ramte også kun et par gange en gammel cykel eller barnevogn på bunden. På vores vej til det åbne hav igen ved Delfzijl skulle vi passere 4 sluser og 49 broer. Det lyder af meget, men går faktisk ret smertefrit. De færreste af broerne skal man vente ved - de åbner når man sejler til. Vi gjorde et stop i Dokkum, og tog næste nat i Groningen. Groningen er universitetsby, og vi timede det snedigt sådan, at vi kunne se fodboldfinale her sammen med en ordentlig hob glade indfødte i orange på en stor restaurant/pub. Den helt store jubelfest blev det så ikke til.  
 
 
  En uvant udsigt
 
 
  Endnu en bro åbner sig for os
 
 
  En dobbelt "boatport" deles med naboen
 
 
  Det var næsten for varmt. Bøfferne her var af samme mening
 
 
  ..og ungerne med. Der var i det hele taget masser af folk i kanalen - altså helt nede i kanalen.
 
   Maja betaler for bropassage i en træsko, som bromutter har i fiskestang 
 
  Malthe klarer kurverne
 
  Så er der vindmølle..
 
 
  Kortegesejlads arrangeres ind til Groningen 3 gange på en søndag
 
  Groningen. Trangt er sjovt..
 
  Der pudses på boligen..
 
 
  Vi nærmer os Groningen centrum
 
 
  Navigo i slusen
 
Hilsner fra Navigo