Atlantkrydsning - afsluttet

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Fri 11 Dec 2009 20:59
13:05.36N 59:36.78W                                    
 
16 dage 18 timer 
2651 sømil
Gennemsnitsfart 6.6 knob
 
 
Vi ligger i Carlisle Bay ved Barbados og vugger for ankeret. Den sidste del af turen foregik med rasende fart, og vi satte ny Navigo rekord ned af en bølge med 12.9 knob. Ikke fordi vi pressede båden - og vi gik da også hele tiden for autopilot - men fordi vi havde de dejligste søer at kane ned af. 
 
Vi måtte ligge et par timer og vente på lyset udenfor Bridgetown Deep Water Harbour. Kl 6:00 gik et stort krydstogtskib ind og vi fulgte efter, da slæbebådene havde lagt det på plads. 3 timer senere var tre kontorer - Health, Customs og Immigration - besøgt og vi kunne stryge signalflag Q efter endt indklarering.
 
Herefter var det bare at smide krogen over kridhvidt sand tæt ved AmigoX, der kom frem 16 timer før os, og hoppe i det klare varme vand. På den første snorkeltur så vi blandt andet to havskildpadder og de mærkligste fuglefisk. Lidt længere henne i bugten ligger en Marine Park med vrag, som skal udforskes de kommende dage. 
 
Vi er meget glade for passagens forløb, hurtig og uproblematisk, og en kæmpe oplevelse!
 
Nu skal vi bare nyde Barbados frem til den 26. december, hvor venner fra Danmark kommer. Vi glæder os til begge dele.
 
Vi skal lige finde et ordentlig net, så følger en opdatering af bloggen med billeder fra atlantkrydsningen.
 
 
Hilsner fra alle ombord på Navigo