Atlantkrydsning - dag 15

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Tue 8 Dec 2009 14:29
15:15.90N 51:55.28W 
 
8/12, 14:00 UTC - Dag 15
De seneste to døgnmål: 172 og 164 sømil       
 
I skrivende stund er der kun 460 sømil til vores waypoint syd for grunden The Shallows, et område vi kryber nedenom før vi går 12 sømil nordpå op til Bridgetown, Barbados. Der er såmænd 60 meter vand på The Shallows, men det grunder så hurtigt op at søen bliver meget ubehagelig. Vi er meget mindre trætte af at være i søen end vi havde forventet, men vi glæder os også meget til at komme frem. De behagelige betingelser i Passatvinden trætter ikke en besætning ret meget. Det bliver dog luksus at sove en hel nat!
 
Nu kommer vi til Caribien, som jo på sin vis står som målet for vores rejseår, selv om hele strækningen og alle besøgte lande er en oplevelse. Efter Barbados sejler vi med venner til Tobago, og herfra begynder vi at sejle nordover i Caribien.
 
Ellers ligner livet ombord sig selv. Båden skal sejles (sejlføring justeres), batterierne toppes op (motor eller benzingenerator) og der skal kokkereres. Så skal der spilles spil, læses, lyttes til musik og lydbøger, ses film - snakkes og hygges. I går aftes var Malthe med på første del af nattetjansen og vi kiggede stjerner og fandt stjernebillederne i vores "Field Guide to the Night Sky".
 
Vi har lige haft badedag. I kahytten har vi 31 grader om dagen, og besætningen lugter hurtigt lidt brugt..
 
Hilsner fra Navigo