Dag 6

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Sat 15 May 2010 16:58
30:24.40N 64:00.53W    17:30 UTC, 15. maj 2010
 
Så er vi i det desværre lidt store vindstille område vi skal igennem før vi kan stige på en lavtryksbus med østlig retning. Vi synes vi har gjort det bedste med de konditioner vi har haft, men under heldigere omstændigheder lå vi mere til øst, hvis det da ikke havde været for den for nordøstlige vind. Vi gik fart og komfort, og efter kommunikation og positionssammenligning med andre både har det været et godt valg.
 
Lige nu snurrer motoren på 42'ende time og vi styrer 25 grader, og det har ikke været kedeligt. Først spottede Maria i går en redningsflåde, og ikke uden en vis knugende mavefornemmelse lagde vi kurs mod den. Den var tom og alt udstyr i den intakt. Forhåbentlig er den blot tabt, og forhåbentlig ikke mistet af en besætning i nød. Skipper hoppede ombord og fandt frem til identifikationsdetaljerne. Det var en 16 personers Viking flåde i fineste stand fra et norsk skib. Som tilfældet var havde vi et lastskib i 10 sømils afstand, og Michael overgav identifikationsdetaljer, position og fik lastskibet til at overtage kontakten til US Coast Guard. Flåden forlod vi som vi fandt den. Det var fuldstændig vindstille og vi brugte stoppet til at bade lidt i det nu 22 grader varme vand. 
 
Senere kom fiskelinerne ud, da vi nu havde lidt mindre flydetang i havet. Det gav en smuk Dorado på 3 kg, som straks med største respekt blev lagt i køleskabet for allerede samme aften at blive badet i kokusmælk, ingefær og andre af Esbens hemmeligheder - lækkert! 
 
Ud på aftenen startede CO alarmen og skippers fine næse kunne til sidst lokalisere problemet til overhedede syrebatterier. Vores fine rene watermaker vand blev hældt på de for tørre batterier, og videre gik det. Laderegulatoren er enten defekt eller bare ikke designet til at gå ned i "float-spænding". Det går også fint nu med vand på batterierne, selv om de i grunden overlades.
 
Maria der lige havde meldt sig i form blev desværre igen i går eftermiddag skidt tilpas med hovedpine og kvalme (ikke relation til batteriafgasning). Her til morgen er det næsten godt, men hun er hårdt ramt på denne tur, og det bekymrer os.  
 
I går måtte skipper også fixe en lille dum læk på slangen til toilettets saltvandsindtag. Under krængningen på vej nordover i det friske vejr har lækken været under vandlinien og vi har taget små mængder vand ind der er havnet under dørken. Så i dag har vi pillet dåser ud, skyllet salt af og renset op under dørkpladerne. Der er lige lidt meget bøvl på turen so far, og bøgerne ligger indtil videre ubrugte hen. Vi kan blot glæde os over vi er forstærket med en kompetent sejler og kok, der ovenikøbet har medbragt en mindre DVD samling som især børnene flittigt dyrkede i går på TV'et. Strøm har vi jo nok af når motoren bare går og går..
 
Vi spejder efter hvaler, men har just nu kun besøg af talrige Portugisiske Orlogsmænd, som vi ikke skal ned at bade med - men flotte er de.  
  
Hilsner fra
Navigo