Atlantkrydsning - dag 5

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Sat 28 Nov 2009 16:21
23:02.03N 25:11.29W
 
28/11, 14:00 - Dag 5
 
Vi er nu nede i de etablerede passatvinde. I hvert fald efter dømme på skyerne som er små totter vat jævnt spredt over himlen. De giver ikke meget skygge og vi er glade for biminien. Under dæk er der over 28 grader, og der bæres meget lidt tøj ombord - til tider intet.
 
Vi har haft godt tryk de sidste par dage, selv om sidste nat blev lidt for slap. De sidste to døgnmål var 155 og 136 sømil. Nu sejles med genakker rigget som spiler og vi går igen på den glade side af 6.5 knob.
 
I går landede vi en lækker 2 kilos dorado i tide for aftensmaden. Den kom springende ud af kølvandet med fuld fart på efter vores såkaldte tuna plug, der til lejligheden var ekstra agnet op med en lille blæksprutte, som lå på dækket om morgenen. Båden har skræmt blæksprutten og den er sprunget for livet, men landede altså på dæk. En større (meget større seføli) fisk bed samtidig på en anden stang, men den kom ikke ombord. Inden havde vi set en flyvefisk stime jaget af en stor Dorado, der også sprang ud af vandet et par gange i jagten. Et vildt skue!. Der er ikke meget brasen over sådan en fyr, der er udpræget jæger og svømmer mere end 50 km i timen. 
 
I går aftes så Michael og Maja film i cockpittet, da vi fik besøg af mågen "Bøje". Han havde tænkt sig at hvile på vores oase i det blå, og desværre var der en god grund til det. Undernæbbet var revet af og hang og dinglede. Vi fodrede ham med brød og doradostrimler, som vel bliver hans sidste måltid. Da vi ikke kunne fange og aflive ham - hertil var han for frisk - valgte vi til sidst at jage ham bort. Vi så også en sommerfugl og en flyvebille. Delfiner bliver det også til, men kun to gange og af en art der ikke gider bowride. 
 
Vi er i kontakt med Amigox og Tavino, og lytter også ind på navnkundige Herb, der over kortbølgeradio rådgiver indrapporterende både (ikke os - vi kan ikke sende, men kun lytte med vores grej) omkring vejret og waypoints. Nu kommer det spændende valg, hvornår vi drejer direkte mod Barbados. Gøres dette for tidligt fanges man af vindstille ude midt på oceanet. "The Atlantic Crossing Guide" anviser at man skal gå 200 sømil ned i trade wind bæltet, og dem skulle vi mene vi er startet på. Vi havde ellers regnet med at vi skulle dykke længere syd end 20'ende breddegrad. Lad os høre hvad Herb har at sige.. og så har vi jo også friske GRIB vejrfiler hver dag.
 
Hilsner fra alle ombord på Navigo til alle forfrosne nordboer!