Dag 8

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Mon 21 Jun 2010 18:17
48:21.71N 11:12.00W    18:00 UTC, 21. juni 2010
 
Det gode vejr fortsætter med sol meget af tiden og vi har ikke fået regn på hele turen. Vi er oppe på 59 timers motorsejlads totalt, og det er selvfølgelig alt for meget. Skipper servicerede heldigvis motoren i Ponta Delgada, så der er friske timer at bruge af. En fordel er selvfølgelig at båden ligger roligt og ungerne har masser af strøm til forlystelseselektronikken. De er ved at samarbejde sig - nogen gange med rigelig vokal - igennem et strategispil på PlayStation. Nu har vi dog vind og glider afsted for genakker i højt solskin. Vi er gået lidt mere nordover end lige på Falmouth de seneste 2 døgn for at ligge i mere tryk her den sidste fase ind mod målet.
 
Vi så på afstand en større flok mindre hvaler - noget a la pilothvaler, som ved Gomera. Maria så endnu en af de helt store hvaler, og ganske tæt ved båden. Delfin flokke ser vi af og til, og i dag har de to gange fulgtes med båden i 5-10 minutter. Mere eksotisk var, at Maria så en meget stor sværdfisk eller lignende "bill fish" springe næsten helt ud af vandet. Den kunne have været en oplevelse på fiskestangen, selv om den nok var af en kaliber vi ville have haft svært ved at bringe op til båden. Fiskeriet har vi stoppet, for fryseren er fuld. Senest fik vi på to stænger samtidig hug af 2 Albacore tun på 4kg og 10 kg, som det lykkedes at få indenbords uden linerne filtredes sammen.
 
Vi glæder os til England, og håber det fine højtryksvejr forbliver stabilt i området, så vi får fortsat godt vejr. Ungerne glæder sig også rigtig meget - også fordi plotteren nu har fået et nyt waypoint i Taarbæk, og afstanden hertil nu ser meget lidt afskrækkende ud. Vi føler vi næsten er hjemme og oceansejlads synger nu på allersidste vers. Resten af turen bliver det kystnært.       
 
Hilsner fra
Navigo