Dag 2

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Tue 15 Jun 2010 18:23
40:11.19N 24:37.09W    18:00 UTC, 15. maj 2010
 
Så er vi stukket til søs igen. Amigox ligger 10 mil fremme og vi lister os, indtil videre næsten i fællesskab, NNØ-over. Vejrudsigten er god ved at der ikke er kraftige vindsystemer i kikkerten, men ringe ved at vi kommer til at opleve lette vinde og sikkert meget motorsejlads før vi er fremme ved Falmouth. La Coruna i Spanien, er en mulig nødløsning hvis vinden det sidste stykke op til den Engelske kanal bestemmer sig for at være ret i snuden. I så fald går vi over stag og sejler på bagbord halse bidevind ind til fastlandet om et par dage eller tre. Vi sejler i øjeblikket på bidevind på styrbord halse i behagelige forhold. Det er jo en fordel man får ved lette vinde, hvis det da ikke bliver så let at sejlene slasker i gammel sø. Vi tracker dog fint afsted med 5.5 knob i kurs knap 30 grader siden vi kom fri af São Miguel.
 
Under gode forhold med friske vinde fra siden og bagfra skulle vi kunne klare denne sidste længere passage på 1200 sømil på under 8 dage. Nu kan det blive så meget som 10-12 dage alt efter vindudviklingen. Skidt pyt, der skulle ske noget - enten hed det at sejle til en anden ø blandt Azoerne, Terceira, eller følge nordover med AmigoX. Vi kunne godt lokkes med..
 
Rejsebrev og billeder fra São Miguel må vi vente med at oploade når vi kommer i havn. Azoerne var et dejligt sted og det var rigtig hyggeligt at se mormor og morfar igen.
      
Hilsner fra
Navigo