Dag 10

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Wed 19 May 2010 16:25
34:38.81N 55:28.27W    17:30 UTC, 19. maj 2010
 
Vi keder os ikke på denne tur. Midt i sipping rommen og snacks i cockpittet, mens vi brugte af den 70'ende motortime skete noget... Inspektion viste at remskivekomboen, der trækker ekstragenerator og højtrykspumpe, var faldet af dieselmotoren fordi fastgøringsboltene var knækket. Ingen chance for at fixe dette til søs. Så er man glad for at have to af den slags kritisk udstyr. Strøm kan vi lave med den originale generator og skipper kan også sende strømmen til den nye batteribænk med lidt ledningshekseri. Vi har også en Honda benzingeneratoren der kan lade direkte. Men passagen på 1. klasse med hensyn til vandforbrug er indstillet (højtrykspumpen er del af watermaker). Vi har til stadighed holdt vand i tanke og dunke rigelig nok til at sejle ind uden watermaker - og det blev så
aktuelt.
 
Skippers milde banderi blev afbrudt af en flok mere end 50 delfiner der holdt fest ved båden. De lavede massebowriding og sprang op og landede på siden med et klask. Det er helt umuligt ikke at blive glad ved synet af disse dyr.   
 
Vi havde en stor fisk på krogen i et minut. Vi så dens halefinne et stykke ude da vi i det stille vejr kom sejlende for motor. Vi vendte rundt og sejlede tæt på og fisken undersøgte vores liner tættest på båden, men uden at hugge. Lige efter var den nær en af de bagerste liner og vi speedede op fra 5 til 7 knob, og det udløste hugget. Vi kunne næsten smage fisken, men altså nej.. 
 
Alle ombord er nu helt på højkant og dagene går stille og roligt og rigtig hyggeligt. Ungerne hygger sig fortsat godt nu hvor vi næsten er halvvejs. De glæder sig meget til at skulle på hotel hos mormor og morfar på Azorerne og blive forkælet. Nu ser vi frem til 2 dage med vind fra sydlige retninger og mange mil under kølen.
     
Hilsner fra
Navigo