Lanzarote

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Fri 30 Oct 2009 21:50
28:51.47N 13:48.84W
 
Lanzarote
 
28. oktober hev vi ankeret ved Graciosa og gled sydover til Marina Rubicón på Lanzarote. Motoren måtte desværre i brug det meste af vejen. Sammen med os sejlede "Traumjäger" med Bernd ombord. Bernd sejler singlehand samme rundtur som os.
 
  Navigo nede i en bølgedal i dønningerne. Bernd kalder det "The breath of the ocean"
 
Marinaen er stor, moderne og lækker. De Kanariske øer er ellers lidt bagude med marinaer, og det kan være svært på det her tidspunkt af året at finde plads.
 
Vi lejede en bil og tog på dagstur med "drømmejægeren" (Bernd, altså..). Lanzarote er en smuk ø, med sit eget særpræg. Meget er semiørken og stærkt domineret af vulkanfødslen. Mange steder ligner mest noget fra en science fiction film, og der er da også optaget meget af den slags på øen.
 
 Sort sand og grønt vand - hvorfor ikke?
 
 "Beam me up, Scotty"
 
 Grove klumper porøs lavasten nedenfor sort sandhøj. Lidt grønt bag læmur  
 
 Husene er hvide skotøjsæsker
 
Vi besøgte Museo Agricola El Patio, som fortæller historien om hvordan man levede førhen på Lanzarote. Et dejligt roligt sted..
 
 
 
 Kaktushaven
 
 Malthe jagter høns..
 
 Ikke Corn Flakes - men tæt på..
 
  Vin dyrkes på Lanzarote. Altid i læ bag mure af opstaplede sten.
 
  Ungerne ser på gamle fotografier af livet på øen
 
Turen gik videre til adskillige andre steder. Tag selv herned og nyd dem.. 
 
  Der indkøbes kaktuslikør hos den økologiske (tror vi) bondemand. Nu havde vi smagt på så meget mærkeligt, og ville da gerne købe noget. Vores alkoholforbrug er steget til det 4-5 dobbelte. Heldigvis for vores levere drak vi latterligt lidt før..
 
 Vi fandt sørme også en perfekt "off the beaten tourist track" restaurant
 
 Dagen efter kunne marinaens gratis pool benyttes
 
Vi nyder det hernede i varmen. Nu må vi se hvor mange øer vi kan gæste. Som sagt er marinaerne overfyldte og ankerpladserne er ikke heller så talrige overalt - endsige komfortable (havet ånder..)
 
Hilsen Navigo