Atlantkrydsning - dag 11

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Sat 5 Dec 2009 15:28
18:11.08N 40:53.41W
 
4/12, 14:00 - Dag 11
De seneste to døgnmål: 155 og 152 sømil
Lige nu brages afsted for spilersat genakker med 7.5-8 knob - lækker sejlads!
 
Så er vi godt forbi halvvejsmærket, og det fejredes med pandekager. De godt 1300 sømil blev nået på 8 3/4 døgn, så hvis vinden fortsat skikker sig får vi en hurtig passage. Der er selvfølgelig lang vej endnu. Vi har lige haft et par dage med lettere vinde i perioder, men vi har så sejlet genakker sat som spiler, og fået gode døgnmål alligevel.
 
Døgnet ruller sin vante gang herude, og vores minisamfund kører sin egen rytme og logik. Humøret er højt, og vi forældre er ærlig talt noget overraskede over hvor tilfredse ungerne er. Vi er godt nok glade for, at de to trives så godt sammen, for de får virkelig brugt noget tid sammen. I forgårs kørte de Nintendo maraton fra morgen til sen aften i deres kahyt og kom vist næsten igennem et Pokemon spil.   
 
Vi ligger 85 sømil efter vores venner i Amigox. Det er ikke helt ringe at hænge så godt på en X-412 med en besætning på 4 voksne. Vi er ganske tilfredse med vores franske cruisingskøjte. Vi har daglig kontakt pr. mail, og desuden sender de på kortbølgeradioen en 21:00 UTC udsendelse, som er et lyspunkt på dagen. Vi smådriller dem med, at de ikke har fået fanget fisk endnu - desværre kun et par sprængte liner er det blevet til. Vi fik i forgårs i den tidlige skumring en flot dorado på 4 kg, som røg i en forrygende karrygryde.
 
Vi har stadig masser af lækker proviant, og Maria bager som oftest brød hver dag. Vil man have en iskold øl til de 30 graders varme, så købte vi 90 dåseøl på tilbud på Gran Canaria til 1,25 kroner stykket. Vi har netop i cockpittet spist pizza med spansk pølse og kødsovs, og hertil lækker salat med omborddyrkede sprøde bønnespirer. Vi lider virkelig ingen nød herude i de nemme betingelser, og med alle de bekvemmeligheder vi medbringer i båden.  
 
Hilsner fra Navigo