Atlantkrydsning - dag 17

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Thu 10 Dec 2009 16:12
13:31.49N 57:24.36W                                    
 
10/12, 14:00 UTC - Dag 17 (16 fulde døgn sejlet) 
De seneste to døgnmål: 162 og 176 sømil          
 
Så skete det - Blue marlin i båden! I går eftermiddags susede vi afsted med 7.5 knob i snit med teaser og 5 liner ude (tre håndliner og 2 stænger), da et af hjulene skreg. Vi rullede genoaen ind og skar op så storen delvis blafrede. Med farten reduceret fjernede vi de andre liner og kunne begynde at arbejde den krogede fisk ind til båden. Fisken gav en god fight, og da den omsider kom ind til båden kunne vi se det var en marlin. Den var dog slet ikke færdig, og tog flere mindre udløb og sprang ud af vandet flere gange. Inde ved båden var det ved et par lejligheder nervepirrrende at holde den væk fra roret, men til sidst kunne vi gaffe det imponerende dyr og trække den op i cockpittet. Endelig fik Michael sin fisk, der var længere end ham selv. 2 meter lang omtrent, men så blot 12 kg. En superstærk slank hurtigsvømmer. Dagens ovnret blev komponeret med marlin i hovedrollen - meget lækkert! Vi har nu masser af kød i fryseren.   
 
I dag kommer AmigoX ind til Bridgetown, Barbados - og vi følger efter i morgen. Det bliver fantastisk. De sidste dage synes vi at søen ofte har været rodet og ubehagelig at sejle i, idet båden kastes fra side til side i et uregelmæssigt mønster. Det trætter. Lige nu har vi dog rigtig gode bølger til at surfe mod målet. De sidste par timer med en gennemsnitsfart på 8.2 knob i de 12 m/s. Vores fartrekord har ved samme lejlighed i en surfetur fået et nøk op til 12.2 knob (over grunden) - så hyler tøsen (her tænker skipper altså på båden) herligt. Totalt set ser det ud til at vi får en meget hurtig passage på under 17 døgn. Det på trods af det tidlige tidspunkt for atlantkrydsningen, hvor passatvinden ikke er så godt etableret som senere på sæsonen. Vi kommer til at holde båden lidt tilbage senere, hvis vinden ikke aftager, og så sejler vi med det første lys ind til Bridgetown i morgen.
 
I går passerede vi en fransk båd (11meter lang), som var ude på sit 21'ende døgn. Den anden sejler vi ser på turen. De havde det problem, at der ikke var mere papir til den rigelige tobak. Det kunne vi ikke rigtig hjælpe med. Så er der langt til Martinique... 
 
Hvor skal det blive dejligt at se land igen, få klaret indklarering og i morgen aften gå til ro med en hel nats søvn foran sig!
 
Hilsner fra Navigo