St. Martin

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Fri 16 Apr 2010 16:19
18:02.75N 63:05.50W 
 
St. Martin (22/3-26/3)
 
På St. Martin lå vi inde i lagunen på grænsen mellem den nordlige franske side af øen og den sydlige hollandske. St. Martin er et rigtigt yachtcentrum med flere marinaer, hvoraf flere tager imod dem af færgestørrelsen. Der er også store bådudstyrsforhandlere, og området er toldfrit og nær momsfrit så gode priser fås på grej. 
 
Vi købte masser af proviant i de velassorterede supermarkeder og kunne købe de stumper til båden, som havde stået længe på mangellisten. Der var dømt arbejdslejr for skipper, der gennemgik riggen og lavede adskillige mindre projekter. Blandt andet fik påhængsmotoren en serviceomgang og højtalerne i cockpittet blev fornyet.  
 
Da vi sejlede videre mod British Virgin Islands, måtte vi inde i lagunen have en trosse over til AmigoX og trække dem af en mudderbanke. Vi nåede netop som de to sidste både at slippe med ud under den nordlige franske bro ved dagens sidste åbningstid.
 
  Vi sejler ind i lagunen på den hollandske side