Atlantkrydsning - dag 13

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Sun 6 Dec 2009 15:26
16:48.73N 46:18.69W                                                       
 
6/12, 14:00 UTC - Dag 13
De seneste to døgnmål: 163 og 164 sømil       
 
To dage mere er gået her på Navigo, der ubønhørligt kaner ned af bakken mod Barbados. GRIB filerne og Herb på kortbølgeradioen er enige om at de kommende tre dage byder på en kende mere vind end de 7-9 m/s vi har nu. 10-12 m/s er lovet, og vi regner med at pille storen og gå tilbage til wing-on-wing med rullegenoa og genoa 2 på det flytbare forstag. Vi flytter også lidt vægt tilbage i båden, så båden surfer bedre ned af søerne.
 
Vi har brugt den ene af bådens fastmonterede vandtanke op og har gjort regnskab for tankvand og drikkevand på dunke. Vi har rigeligt, nu hvor det lader til at vi får en hurtig overfart, men beholder naturligvis stor margen, hvis vi skulle smide riggen eller rende ind i vindstille i slutfasen. 
 
Dagligt gennemgår skipper båden efter natten, om der kan ses problemer i deres opmarch. Intet alvorligt er oplevet. Det er mest slid på sejl og tovværk, som der tages hånd om efter bedste evne inden det udgør et problem. "Rettidig omhu" har altid virket - ikke mindst til søs. Båden føres rimelig konservativt uden vi er helt tøsede. Selv for en gammel væddeløber kommer det nemt, da det - den nemme sejlads til trods - indgyder respekt at der er vand i dagevis til alle sider.
 
Vi er i dag begyndt at kunne skimte afslutningen på sejladsen, og så småt begyndt at lege med tanken om ankomsttider. Fortsætter sejladsen som hidtil, kommer vi til Bridgetown, Barbados efter kun 17 dage i søen - der er 5 døgn og knap 800 sømil tilbage. Angående døgnmål skal det lige siges at vi jo har rundt regnet en halv knobs medstrøm herude (North Equatorial Current).
 
Vi fik netop flot dorado på 6.5 kg! Så er der fiskefrikadeller til i aften og noget til fryseren..
 
Hilsner fra Navigo