Kinsale - Next stop summer..

Navigo - Caribien tur/retur
Michael Boe
Tue 18 Aug 2009 21:12
51:40.80N 08:30.00W
 
Kinsale
 
Efter 3 dage ved fortøjningsbøjen ved Helvick var vinden droppet til 10 m/s, og vi bestemte at krydse de 25 sømil vestpå op i vinden til Ballycotton. Vi havde følgeskab med Berit og Ole i X-412'eren AmigoX. Med dem havde vi haft nogle hyggelige dage, som de eneste både ved visitor mooring bøjerne. Nu var det rart at vide at der var andre der også bankede op mod søerne i strid modvind.
 
 Sejlsport er sjovt..
 
.. for lidt surt var det. Maria døjede med søsyge, og syntes ikke om skippers Mand Overbord øvelse midt i frokosten. Michael skulle lige trække lidt i trimlinen i genoaens agterlig, og på tilbagevejen hægtede sejlerskoen sig fast, røg af og strøg i karet. Skipper var ikke til sinds at efterlade skoen, og tænkte at nu får vi lidt god træning. Skoen blevet da også vundet tilbage i tredje forsøg af Maja der svingede fangstnettet. Langt ned var der, men skoen var reddet.. Desværre lå den forberedte pastasalat på dørken. Det var rart at fortøje i bøjen ved Ballycotton - vi var møre.
 
Næste dag var dejlig med sol og lette vinde. Men vi vil have rigtig sommer! Vi har ikke på et tidspunkt været ved at gå til af hede, og nydt at plumpe i det store kar omkring os. Vi har skam gjort forsøget når solen har skinnet, men vandtemperaturen har været 14-15 grader, så man flyder ikke rundt med parasoldrinks i timevis.
 
 One for the girls..
 
 Læg mærke til de afslappede ansigter..
 
I Helvick købte vi hos en fisker de dejligste rejer, der smagte som danske fjordrejer i stor udgave. Her i Ballycotton var rovet hos fiskeren to flotte Lubber. Det er ikke helt let at forstå hvad de siger på de her kanter. I Helvick var der kun skilte på irsk gælisk, og det er en af 3 byer der kaldes "The Ring", hvor det gæliske sprog er i højsædet. Når fiskerne venligt taler engelsk til os, så skal der alligevel et par gentagelser, og lidt gætterier til for at forstå beskeden. Vi hyggede, kørte skole og lavede småreparationer.
 
 Maja og Malthe på fortøjningsbøjen. Malthe med italiensk badehætte!?
 
I dag, efter to dage ved fortøjningsbøjen, sejlede vi så det sidste stræk til Kinsale. Sydlig kuling venter i nat, og det ville blive for uroligt ved Ballycotton. 20 sømil på bidevind ned langs kysten. 12-14 m/s til at starte på, men faldende til 8 m/s. Båden går overraskende godt upwind. Vi har de sidste to sejladser kunne sammenligne os med AmigoX, og vi går ikke så meget dårligere. I dag sejlede vi kun med indrullet genoa - foregående sejlads foregik med et reb i storen og reduceret genoa. God balance i begge tilfælde og fin fart/højde. Skipper er tilfreds.. Nå, ja.. så skal vi en tur til sejlmageren igen. Eller det vil sige, at sejlet blev afhentet 2 timer efter ankomst til Kinsale. Genoaen fik i dagens eneste stagvending revet et hul af lukkemekanismen på spilerstagen, der sidder på masten. Sikke et skidt design! Der skal modificeres her.
 
 
Billeder taget fra AmigoX. Ja, det var småregn hele dagen igen.. Men Maria var ovenpå igen, så i grunden en fin tur. Især når man er kommet frem, og får tændt varmen. Ungerne syntes dog meget om turens indtil nu største bølger, og der blev hujet flittigt, og Malthe kaldte på "en skyller". Skipper foretrak dog at sejle båden så tørt som muligt, og det er ikke meget spray vi får indover. Ja, skipper er tilfreds med skivet..
 
Nu kigger vi stift sydpå. Vi vil have varme! Fra Kinsale går det ned over Biscayen. Det ser ikke ud til, at der er et vejrvindue de nærmeste 5-7 dage. Vi kan forberede det sidste og tale vejrudsigter med AmigoX og de andre der skal sydpå. Vi glæder os og humøret er højt.