Första dagen mot Azorerna

Felicia
Bo Westman
Sat 12 May 2012 17:25

19:50.669N 062:02.638W

Äntligen på väg efter alla bekymmer!!

Igår kväll 10 maj kl 17.30 drog vi upp ankaret o lämnade St Martin o Västinden. Vi har haft otur med det mesta den sista tiden. Ombord nu är Fredde som var med o seglade hit, Jazz en 43-årig amerikan som bor i London som vi hittade på en webplats där personer antingen söker plats på en båt eller båtägare söker besättning. Meningen var att även Danne som numera bor i Holland skulle vara med. Han skulle komma en dag innan oss till Saint Martin och övernatta på hotell, men när han landat kunde han inte få ut några pengar ur uttagsautomaten och blev hemskickad med nästa flyg!! Man tror inte det är sant. Så tyvärr är inte Danne med vilket är jättetråkigt.

Man vet ju sedan tidigare att båtutrustning inte har så lång livslängd när man är ute och långseglar, men när man har köpt ny utrustning så önskar man ju att den ska hålla åtminstonde några veckor innan den ska repareras. Vilket inte vår nyinköpta utrustning gjort. Lämnar man in seglen för översyn innan man seglar över Atlanten så räknar man ju med att de ska hålla mer än några veckor innan de ska lagas, men tyvärr så finns det en hel del klåpare man råkar ut för.

Nog om detta, nu är vi på väg mot Azorerna och har en jättefin segling. Vi bidevindseglar i mellan 6-7 knop och bara njuter.

Distans: 120 NM

Detta meddelandet verkade inte ha kommit igår. Om det kommit upp så kan det hamnat under 8:e april 2012. Vi skulle uppskatta om Vivian kunde skicka ett sms till oss så vi vet att allt fungerar!