Tobago Cays

Felicia
Bo Westman
Thu 24 Feb 2011 18:51
Play slideshow Play slideshow Save all photos Save all photos Want to save all these photos at once? Learn how
Online pictures are available for 30 days
 

12:38.20N 61:21.80W

Tobago Cays - 18 - 21 feb

Efter några härliga dagar på Union styrde vi mot Tobago Cays, som är en marinpark. Här stannade vi i tre dagar. Här gjorde Charlie, Fredde, Jenny och Vivi ett dyk på revet med Grenadines Dive. Vi snorklade mycket bla med sköldpaddor, massor med fisk och Jenny och Charlie lyckades simma med en haj en sk Nurse Shark vilket är en snäll variant utan tänder och som helst sover på botten.

En riktig höjdpunkt var dagen på Petit Tabac, en ö dit vi tog båttaxi för 70kr/person och stannade en hel dag. Vi snorklade, badade, plockade kokosnötter, samlade snäckor och levde riktigt Robinson Kruseliv för en dag. Det var på denna ö som Johnny Depp blev lämnad ensam i filmen Pirates of the Caribbean.

Varje morgon unnade vi oss lyxen av färskt bananbröd som Walter levererade till oss för 30EC dollar ca 70 kr! men det var det värt. Allt är dyrt här så man får ändå trösta sig med att dollar är under 7 kr jämfört med när Bosse och jag var här 2000 då stod den i 11kr. Vi köpte även färsk tonfisk och guldmakrill som vi stekte med vitlöksmarinad. Någon sa att det blivit sämre här men det håller vi inte med om. Grenadinerna är precis lika fint som det var för 15 år sedan när vi var här första gången.

/Vivi

Petit Tabac
Petit Tabac
Tjejerna blev begravda i sanden
Anton och Fredde spelar strandtennis
Tjejerna med Tobago Cays i bakgrunden
Tobago Cays
Leguan på Tobago Cays
Tobago Cays med S/Y Felicia i mitten