Åter på Bequia

Felicia
Bo Westman
Thu 3 Mar 2011 17:36
Play slideshow Play slideshow Save all photos Save all photos Want to save all these photos at once? Learn how
Online pictures are available for 30 days
 
Vi är nu åter på Bequia. Mitt favoritställe av alla de öar vi vart på så här länge. Vi har vart här i sex dagar och har gjort en hel del saker. Under söndagen fick vi höra att det var live musik borta på en strand som hette Lower Bay. Vi bestämde oss för att åka dit och vilket härlig strand! Charlie, Fredrik och Anton spenderade en hel del tid i vattnet för att försöka surfa på de vågar som slog in mot stranden. Tyvärr lyckades det inte så värst bra alla gånger men det var otroligt kul. Medan vi lekte vid stranden som ett ett gäng småbarn var de andra på stranden och pressade solbrännan. Efter det lilla strandhugget gick vi till restaurangen Mango's som hade livebandet. Det var mycket lyckat med mycket folk! Han som spelade live kallades Twillight och vann karibiska idol för fem år sen.
På måndagen var det Antons sista dag här i Västindien så vi tänkte att det skulle firas lite extra. Till kvällen köpte vi 15 pound med hummer. Det motsvarar ungefär 7,5 kg. Till hummer åt vi sallad, drack champagne och vitt vin. Efter middagen gick vi ut på stan för att lyssna på samma band igen. Anton var lite seg dagen efter då han var tvungen att åka härifrån Bequia vid halv sju på morgonen. Resan hem gick bra och han kom hem efter ca 30 timmar på fot.
 
Under dagen var Westmans inne och köpte en modellbåt som görs här på Bequia. Båtarna föreställer de gamla valfångarbåtarna som än idag används för att fånga val.
 
Vi har nu börjat planera avfärden från Bequia. Vart vi seglar härnäst är inte bestämt än men vi måste börja planera färden söderut mot Grenada då vi släpper gästerna där.
/ Fredrik
 
 
Taxin som tog oss till Lower Bay
Lower Bay
Killarna försöker surfa i vågorna
Mango's
Twilight
Fredde och Charlie står och pratar med vår vän Bob och hans svenska flickvän
Mango's
Modellbåtar för försäljning
Båtbyggarna och nöjda kunder
Fruktmarknaden
Hummer!