sjösjuka och långt nattpass Autopilot Köpes!

Felicia
Bo Westman
Fri 29 Oct 2010 20:16
34:00.479N 009:16.885W
 
Idag har det inte varit lika skönt väder, solen var framme hela dagen men det har blåst 10-12m/s och det medför stora vågor. Tyvärr inte de sköna långa vågorna som båten lätt surfar på obemärkt utan de korta höga vågorna som gör färden skvimpig och oförsägbar. Detta gjorde så att fredrik blev sjösjuk och har varit det klockan 3. Eftersom Fredrik inte kan ta nattpasset får jag och farsan ´dela upp natten mellan oss, Även idag fick jag det roliga passet 01:00- 05:00 + freddes pass på 20:00 - 01:00 :D. Som tur är drog molnen jag hade över mig förbi precis och det är helt stjärnklart. Här ute mitt i ingenstans blir det så mörkt att varenda lilla stjärna syns, riktigt häftigt är det. Vi har ungefär 3 dagar kvar tills vi är framme på lanzarote och som tur är börjar temperaturen att klättra uppåt igen. 21 grader i vattnet nu jämfört med 18 i vattnet vid gibraltar. Nu börjar vinden att mojna och är nere på 4 m/s  förhoppningsvis lugnar det ner sig nu tillräckligt länge för fredrik att återhämta sig så jag slipper sitta hela natten.
Fiskelyckan har inte varit med oss idag heller, men jag tror stenhårt på de nyinköpta dragen så snart borde vi få upp en!
 
Segling i all ära men någon måtta får det vara, 3 dagar till blir inga problem men 21 dagar över atlanten då vill jag helst slippa stå och styra dygnet runt! Vi måste fixa autopiloten innan vi drar över atlanten!
 
Insåg precis att jag inte har så mycket att klaga över som tur är det inte minus här som i sverige utan 23 grader klockan tio på kvällen, hehe nu mår jag bättre iallafall :D
 
 
/Charlie