Nyklippta med en halvt fungerande autopilot

Felicia
Bo Westman
Wed 10 Nov 2010 09:31
28:07.782N 15:25.586W
 
Vi har nu lämnat den blåsiga men trygga hamnen och ligger nu på svaj ungefär 100 m från vår kajplats. Igår var det dags för klippning ombord på Felicia. Med kökssaxen i högsta hugg och en påse över huvudet satte vi igång med klippandet. Efter en halvtimmes slit var Charlie äntligen klar och ja.. vi ser iallafall ut som ett par riktiga sjömän!
 
Autopiloten har som bekant varit ett problem för oss. Iförrgår hade Bosse varit och hämtat den nya autopiloten som vi beställt. När autopiloten är installerad och klar var det upp till bevis för den nyinköpta datorn. Självklart är ingenting lätt här i livet och den nya autopiloten fungerade ej utan gav samma svar som den gamla. Men sen hände något.. Efter att jag och Charlie kommit hem efter en dag på stan sa Bosse åt oss att vi skulle kolla på en grej med autopiloten. Autopiloten fungerade! Allt genom att man först var tvungen att sätta på en kontroll till autopiloten och vips så fungerade den.. Idag kommer en gubbe och kollar vad det kan vara som är problemet men vi hoppas att allt ska vara löst så vi slipper styra!
 
Just nu ska ligger vi här på svaj och inväntar Vivi och Marie som ska komma ner och hälsa på. Eftersom utbudet av Internet är så otroligt dåligt här i Las Palmas kommer vi inte att kunna lägga upp några roliga bilder på våra dagliga äventyr här på Gran Canaria!
 
/ Fredrik