Grenada, Prickly Bay

Felicia
Bo Westman
Mon 28 Mar 2011 15:29

Nu har vi återigen fastnat i Prickly Bay. Det har nu gått 10 dagar sedan Vivi, Jenny o Marie åkte hem. Vi har haft fullt upp med underhåll av båten. Vår utrustning är nu mellan 10 och 15 år gammal och har använts flitigt under 2,5 månader/år sedan år 2000 samt 2 långresor till Västindien. Vår watermaker och vårt dieseldrivna elverk har gett upp och måste renoveras. Watermakerns pumpar gick sönder och är nu utbytta efter 3 dagars jobb, elverket måste lämnas in för översyn, all olja sprutade ut i motorrummet. Vi ligger ju alltid på svaj, så i morgon ska vi lägga oss vid en brygga och försöka få 90 kg elverk i land.

Som sagt: Definition of cruising: Doing boat maintenance in exotic places!!

Annars så mår vi bra här i Prickly Bay, vår home base. Här ligger många båtar på svaj. Det är en egen liten “community” av båtfolk som har ett “cruisers net” över VHFradion varje morgon kl 07.30. Då får man reda på väderrapporter, vilka begivenheter som olika restauranger har, vad båtägarna har för begagnade saker att sälja eller behov att köpa, nyanlända får presenters sig etc.

 

Prickly Bay

Viken har många fina hus längs bergssluttningarna, men det är mest utlänningar som äger dem. Vårt stamställe heter Prickley Bay marina, det är en restaurang som har bingo på onsdagar och steelband och ett rockband på fredagar. Då är det fest och fullt ös på dansgolvet.

Vi åkte buss till huvudorten på ön, St. George häromdagen och tittade på när de amerikanska turisterna kom från sina kryssningsfartyg och shoppade loss.

Kryssningsfartyg

I fredags var vi där med en svensk båtbesättning Lars och Erja Odmark med båten Ambika. De är ute på obestämd tid och ska segla jorden runt. Nu var även deras son Viktor med ombord. Vi hade en kul kväll där Erja o jag buggade loss.

Barracudas, husbandet
 

Nu blir det spännande och se om vi hinner få elverket reparerat innan vi ska segla till St. Vincent och möta Fredriks föräldrar och bror den 7 april. Vi ska segla hit igen, för vi ska lämna båten här på Grenada till nästa säsong.

/Bosse