Oväder och sjösjuka!

Felicia
Bo Westman
Fri 15 Oct 2010 20:40

37:10.143N 01:49.407W

Idag började vi tidigt då alla vaknade av åskoväder klockan 6 på morgonen, vi planerade att vänta tills bättre väder men vinden och vågorna slet sönder tampen till bojen vi låg på så vi hade inget val än att ge oss iväg. Förmiddagen var blåsig och gungig med vågor som slagit över båten. Fredrik som inte mådde så bra offrade havregrynsgröten och en kaffe till havet i hopp om att det skulle lugna sig och det gjorde det! Efter 12 kom solen, fram vågorna la sig och vi fick vinden akterifrån. Idag har vi avverkat 90 sjömil och imorgon blir det ytterligare en långseglats. Autopiloten är fortfarande trasig och vi hoppas få den fixad på Gibraltar.

Nu kör vi styrning i ca två timmars pass, vilket inte är så jobbigt i fint väder men det är inte roligt att sitta uppe i regn och blåst!

Fisket idag gav inget annat än soppåsar och vi blev av med 2 drag, bättre lycka imorgon hoppas vi!

// Charlie