Gran Canaria

Felicia
Bo Westman
Fri 5 Nov 2010 10:00
28:07.73N 15:25.59W
 
Nu är vi framme på Gran Canaria och ligger för tillfället i den blåsiga hamnen Las Palmas Här är det fullt med svenskar och bara på vår brygga ligger det fyra svenska båtar. Seglatsen hit var lika jobbig som till lanzarote med 20 timmar av blåst och högt svall. Men nu har vi äntligen lyckats få tag i en autopilot som kommer komma om två dagar så vi äntligen slipper styra själva! Även dykkompressorn är på sin väg hit från italien och vi får den om 1-2 veckor.
 
Idag planerar vi att hyra bil över dagen och åka runt till lite hamnar på sydsidan av ön och kolla om dom har plats för oss.. Las Palmas är en stor hamn och det är därifån arc-rallyt går men det är inte så trevligt här med långt till restauranger och en bilväg av storlek större som mer eller mindre stänger av marinan från resten av staden. Vi hoppas få plats i puerto Mogan på sydsidan som endast har småhus täckta av blommor och små mysiga resturanger längs marinan.
 
Dragen vi köpte ger resultat för på vägen över fick vi napp igen, efter femton minuter av att hala in den så sliter den sig såklart 20 meter från båten och lämnade bara efter sig bitmärken på vårt fina drag. Kanske var det lika bra det för ingen av oss hade orkat rensa en baddare så stor som denna klockan 9 på kvällen, den var som en liten haj typ... Tror vi. Det kan varit en späckhuggare också.  Men det betyder att dragen funkar bra och det borde inte dröja länge förens nästa fisk nappar.
 
Vi har fortfarande inte hittat något internetcafe men vi ska leta efter det nu med bil så kanske vi kan slänga upp lite bilder.
 
 
/ Charlie