Sista veck orna i Väs tindien!

Felicia
Bo Westman
Tue 26 Apr 2011 13:54

Vi är fortfarande kvar på Grenada. Nu har vi börjat nedräkningen inför hemfärden den 10 maj. Det är inga nya länder eller öar som besöks för tillfället, så det finns inte så mycket nya roliga saker att skriva om.
Däremot skulle man kunna skriva om lite tråkiga saker såsom att elverket inte finns längre. Det skrotades efter att jag fått se hur korroderat och utslitet det var.
Lika bra det för det har krånglat mest hela tiden, Jag ska inte trötta ut er med alla fel som vi har haft, men hör ni någon som funderar på att köpa en dieselgenerator från Mastervolt, så avråd dem genast, om de inte vill tappa håret som undertecknad.
En annan tråkig historia är watermakern från Spectra, samma där, inget att rekommendera. Den är väldigt nära att få gå plankan den också.
Nu ägnar vi dagarna åt att göra båten i ordning för upptagning, det skuras o fejas och utrustningen får en genomgång. Förutom det så ägnar vi mycket tid åt att jämföra prestanda, priser etc på watermakers och elverk.
När vi kom tillbaka hit till Prickly Bay inför familjen Letterståls avfärd, så vaknade vi nästa morgon av att ett litet barn skrek Mama hela tiden.
Resten av besättningen åkte på utfärd på ön redan kl 8 på morgonen så jag var ensam kvar på båten. Klockan blev 9 och fortfarande ropade barnet efter sin mamma.
Det lät som om barnet var ensamt i sittbrunnen. Jag blev orolig att något måste hänt hennes föräldrar så jag tog jollen och åkte över för att se hur det stod till.
Jag tittade försiktigt över deras vindskydd, som de hade på sidan, men kunde inte se någon i sittbrunnen. Deras nedgångslucka var stäng och ingen syntes till. Märkligt!
Då tittade jag in under deras sprayhood och får se en papegoja i en bur som ägnar sig åt att skrika Mama var tredje minut.
Hur de fortfarande kunde sova i båten är en gåta, men jag tyckte det var rätt roligt då, men nu 1 vecka senare är det inte lika roligt att höra honom längre.
Nu vet jag inte längre vilken gång i ordningen vi är tillbaks i Prickly Bay, men det börjar kännas som vår home base.
Grabbarna som har haft Bequia som favorit började luta åt att det är bättre här än i Bequia förutom att badvattnet är lite sämre pga att det är mer lerbotten här som gör det lite grumligt.
Vi har lärt känna en del lokala personer här vilket ju är kul och så är det ett riktigt party varje fredag på Prickly Bay Marina som man inte vill missa.
Vi spenderar nu våra sista dagar i Prickley Bay innan vi börjar röra oss mot St.Davids för upptagning.

/ Bosse

JPEG image