Äntligen framme vid Gibraltar

Felicia
Bo Westman
Wed 20 Oct 2010 20:40

36:08.153N 05:21.377W

Efter Almerimar stod Benalmadena på kursen. Väl där stötte vi på en svenskbåt på väg in mot hamn. Denna båt hette Sailing for Jesus och sjöng lovsånger när vi närmade oss hamn. När vi sedan skulle in mot hamnen där vi skulle spenderat natten gick Kapten Bosse på grund.. möjligen blev han distraherad av Jesusbåten? Efter mycket om och men bestämde vi oss för att fortsätta färden mot Gibraltar. Eftersom det blev en nattfärd fick jag och Charlie ta dubbelpasset vilket innebar att vi skulle sitta från 22.00 – 03.30. Första timmarna gick bra men framåt småtimmarna blev båda vi trötta. Mot slutet av passet hände det dock något häftigt! Jag fick för första gången se delfiner! Delfinerna simmade i fören på båten i en halvtimme eller något sånt. Otroligt roligt och häftigt att se! När passet var slut fick jag och Charlie äntligen gå och lägga oss efter 15 timmar. Redan efter tre timmars sömn blev vi väckta och var tvungna att lägga till i Gibraltar. Efter cirka en timme fick vi återigen gå och lägga oss efter mycket krångel. Vi gick först och la oss vid en marina för att sedan bli bortskjutsade då de hade fullt. Vi la då ankar en bit utanför så alla fick gå och lägga sig. Vi vaknade vid 12 tiden för att gå till nästa hamn där vi ligger nu. Idag har vi gått runt i Gibraltar och skådat dess turiststråk.  En mycket fin hamnstad! Här ska vi nu ligga ett tag och morgondagen erbjuder förhoppningsvis lite apor uppe på Gibraltars klippor!

 

 

m_IMGP0149.jpg

Nytankad och polerad redo att ge sig ut från Torrevieja

m_IMGP0153.jpg

Nu lämnar vi Torrevieja!

m_IMGP0155.jpg

Fredde försöker fånga lunch.

m_IMGP0157.jpg

Det har vart en lugn etapp

m_IMGP0217.jpg

Framme i Gibraltar

m_IMGP0219.jpg

Lite ost och vin efter den grillade köttbiten

/Fredrik