Project Aware och lite Dykteori

Felicia
Bo Westman
Mon 27 Sep 2010 10:49

Hela förra veckan tillbringade jag och fredrik på dykcentret medans kaptenen fick slita med oljebyten i motorrummet. Fredriks open water kurs har flutit på  bra och senaste igår klarade han slutprovet på teoridelen! I lördags var vi ute på dykfirmans favorit dykställe och deltog i Project Aware. Det är ett globalt projekt som jobbar för att försöka rädda det marina livet runtom i världen och  våra uppgifter i lördags var att städa botten från skräp såsom plastflaskor, påsar och burkar och det var inte lite då spanjorerna suger på att hålla rent efter sig.

Eftersom fredde då inte var redo att dyka i öppet vatten fick han agera lots och ta in soppåsarna med skräp som jag och de andra dykarna hittade, som enligt fredrik var extremt tungt. Bilderna är ifrån lördagen som är tagna med min nyköpta kamera som jag förövrigt är väldigt nöjd med då jag fick köpa den för halva priset ( 50 €) pga. en mikroskopisk repa på displayen.

 

Då vi inte förstått oss på alla bloggens funktioner än har vi inte klurat ut hur vi skriver undertexter till bilderna men bilden med två killar och en tjej framför allt skräp är våra dykinstruktörer Tony till vänster Susie i mitten och Keith med de snabba solbrillorna till höger. För er som vet vem Mp5an är så påminner Keith mycket om honom! Lillkillen med det långa håret är freddes dykkompis som går kursen samtidigt som honom.

 

Idag har vi förmiddagen ledig och på eftermiddagen ska fredrik göra sitt sista dyk i pool innan han får ge sig ut i öppna havet för att fullborda sin kurs och jag ska planera starten av min kurs, rescue diver som går ut på med tonys egna ord ”You basically pay us to drown you”. Men det ska bli spännande!

 

Vi uppdaterar bloggen när någon av oss orkar, förhoppningsvis lite fler gånger än en gång per vecka.

 

 

Charlie

 

 

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image