Gästerna har anlänt

Felicia
Bo Westman
Mon 14 Feb 2011 19:56
Play slideshow Play slideshow Save all photos Save all photos Want to save all these photos at once? Learn how
Online pictures are available for 30 days
 

12:28.41N 61:25.95W

 

Sandy Island, Carriacou

 

Äntligen här! Och en vecka har redan gått! Vi hade en bra flygresa till Grenada och kom fram hyfsat utvilade trots drygt 20 timmars resa. Det blev ett kärt återseende. Efter att ha gungat in oss till vågornas och steelpan rytmerna i Prickly Bay gjorde vi en kort “seglats” till Hog Island, en vik bort. Där togs vi till den mysiga restaurangen Little Dipper där vi avnjöt solnedgång och karibisk mat. Vi avslutade kvällen på Rodneys bar tillsammans med seglare från viken. Det är fantastiskt vad många trevliga människor av olika nationaliteter som är ute och långseglar. Hog Island är perfekt att ligga vid, lugnt och stilla med ändock med passadvinden som ger svalka. Det är precis lagom temperatur, strax över 30 grader. Vädret är växlande och det är ömsom sol och ömsom regnskurar. En välsignelse för vita kroppar som nu har övergått från rosa, till rött och nu svagt brunt. Vi har gjort mysiga strandhugg, solat, snorklat och spelat strandtennis. Som tröst för er därhemma hade vi en dag med konstant regn! Men dagen innan hade vi lagt in en rundtur på vackra Grenada. Vi åkte till en Nut meg fabrik (muskot är en stor export produkt på Grenada, men 90% av träden förstördes i en av orkanerna för ett par år sedan så nu är det bristvara), därefter till en kakaofabrik och ett romdestilleri. Det senare var det mest uppskattade förutom vattenfallet uppe i regnskogen där de flesta av oss badade. Efter en lång dag avslutade vi med pizza och öl på restaurangen i Prickley Bay där det var steelpan band och rockband med mycket folk. Bosse bjöd upp till dans så det blev lite bugg för oss som kommit till den  åldern att vi vågor skämma ut oss. Vi har nu seglat norrut och gjort strandhugg på Sandy Island, med fin sandstrand och fin snorkling med mycket korallfisk. Alla hälsar till er därhemma och Vivi speciellt till Molle som vi saknar här på båten. / Vivi, Marie, Jenny, Anton

Concord Waterfall
Concord Waterfall
Muskotnötter på torkning
Caribs Leap
Chokladfabriken
Gästerna!
Romfabriken med deras vattenhjul från 1700-talet. Utan den framställs ingen rom.
Sockerrörskrossen
Rom som jäser
Annadale Vattenfall med en inföding som hoppar.
Fredrik håller koll