Dag 5 mot Cap Verde

Felicia
Bo Westman
Sat 27 Nov 2010 19:44
19:37.49N 22:58.68W
 
Inatt och idag har det varit vindstilla så det har blivit motorgång och vi har loggat 130 NM. Morgonen började med att vi kl 9 mötte ett 15-tal Kaskelotvalar som vi lyckades komma ganska nära. Vi följde dem i ca 30 minuter. Strax därefter mötte vi Rissodelfiner som var strax intill båten och var väldigt nyfikna. Grabbarna kastade sig i vattnet och simmade med dem vid båten. Ingen risk att slå tårna i botten för det var över 4000 meter djupt.
 
Nu har vi 200 sjömil kvar. Vi har ca 1,6 knop medström så vi gjorde 7,5 knop tidigare idag, men strömmen nu har avtagit lite. Det är tur att vi har stora tankar när vinden avtar. Vi har ca 700 liter i dieseltankarna och samma mängd i vattentankarna. Vi räknar med att komma till Sao Vicente på måndag morgon. Då får vi fylla dieseltankarna för vi har inte sett tilll någon passadvind ännu. /Bosse