Antigua

Felicia
Bo Westman
Fri 27 Apr 2012 13:54

Vi har nu anlänt till Jolly Harbour, Antigua efter ett par dagars segling. Vi passerade Domnica och Guadaluope. På Dominica tog vi även chansen att vandra i regnskogen för att sedan titta på världens andra största kokande sjö. Det var väldigt vackert i regnskogen men även extremt påfrestande. Vandringen tog 7 timmar totalt och det kändes som om vi besteg Kebnekaise. På Domnica sa vi även farväl till Jenny som flög hem till kalla Sverige.

 

På Antigua förbereder vi oss för överfarten samt väntar på en ny gast, Jazz. Jazz är en 42 årig amerikan som ska hjälpa oss med seglingen. När Jazz anlänt och installerat sig (han kommer få 10 minuter mer eller mindre) är det dags att segla upp till St. Maarten som är en 18 timmars seglats. Väl där ska vi plocka upp ännu en gast, Danne. På St. Maarten gör vi de sista förberedelserna som att handla mat, kolla säkerhetsutrustning och gå igenom riggen.

 

Uppdateringen av bloggen kan komma att vara lite dålig nu innan överfarten med alla förberedelser som ska göras. När vi väl är ute på Atlanten kommer en mindre uppdatering att göras varje dag där vi skriver hur allt är och hur många distans vi gjort. Kanske även ett eller annat gästinlägg av våra gastar. Precis som förra gången.

 

/ Fredrik