Bequia - Tobago Cays - Chatham Bay - Union Island

Felicia
Bo Westman
Sat 12 Mar 2011 22:08
2 -12 mars Bequia - Tobago Cays - Chatham Bay - Union
Nu har det gått drygt en vecka igen. Tiden går snabbt när man har roligt och det har vi! Vi lämnade Bequia när Anton åkt hem och seglade söderut mot Tobago Cays. Vi gjorde ett lunchstopp på Petit Nevis (Valön), utanför Bequia. Där har man fångat val i hundratals år med öppna handrodda båtar. Traditionen lever kvar och de får fånga fyra valar per år med traditionella metoder dvs handrodd och spjut. Valarna dras upp på valön för slakt. Knölvalen kommer till västindien för att föda sina ungar vilket de gör runt Bequia. Vi såg inga valar men det berättades att man fångat 3 stycken förra året.
 
Tillbaka i Tobago Cays marinpark stannade vi några dagar där Charlie, Jenny och Vivi passade på at göra flera dyk med Grenadines Dive. Bland annat gjorde vi två häftiga sk driftdives där man flyter med strömmen. Där simmade vi med reef sharks, nurse sharks barracudor, sköldpaddor, hummrar och massor med fisk och vacker korall. Men här kan man få nästan samma upplevelse på snorkling. I marinparken finns det massor med sköldpaddor och även rockor som simmar runt båten. Bosse och Vivi var här för tio år sedan och det är kul att se att beståndet ökat kraftigt.
 
Ombyte förnöjer, så efter några dagar lämnade vi för att segla till Union Island och Chatham bay, en annan favoritvik. Här har besättningen varit ett antal gånger men vi tröttnar aldrig. Charlie och Fredde är sedan länge kompis med Pleasure och dricker gärna sitt morgonkaffe där och byter musik med honom eller spelar domino med lokala original. Pleasure hjälpte oss att grilla våra första red snappers som vi köpt på vägen vid vårt stop på Palm Island. Sorry Anton att vi inte fick tag i dem innan du åkte hem. Men de smakade utsökt till grillad potatis, ris och banan.
 
Chatham bay har en lång fin sandstrand och i ena änden har en Italienare byggt en flott restaurang och påbörjat bygget av bungalows. Vi tog en sväng dit och avnjöt en kall öl i skuggan. Snart är nog denna strand exploaterad med flera byggen så det gäller att njuta så länge det varar.
 
Chatham bay är inget utan en barbeque hos Shark attack så vi upprepade succeen från tidigare besök med en helkväll hos honom. Maten, hummer, kyckling, fisk, tillbehör smakar utsökt till ett pris av 50 EC dollar ca 120 kr. Tillsammans med en norsk och en engelsk besättning hade vi superkul.
 
Det börjar bli dags att dra oss mot Grenada så vi avslutade med ännu en dag i Tobago Cays innan vi klarerade ut från Union Island. Nästa stop blir nu Carriacou..
 
/Vivi
Princess Margaret beach
Petit Nevis (Valön)
Petit Nevis (Valön)
Petit Nevis (Valön)
Tjejerna på Tobago Cays
Red Snapper som Pleasure grillade åt oss
Palm Island
Solnedgång i Chatham Bay
Barbeque hos Shark Attack
Barbeque hos Shark Attack
Yellowman, Pleasure, John och Banjomannen som stod för kvällens underhållning
Bandet igen med Jenny på flaskan
Charlie och Fredde med engelsmännen