Union Island, Chatham Bay

Felicia
Bo Westman
Thu 24 Feb 2011 17:55
Play slideshow Play slideshow Save all photos Save all photos Want to save all these photos at once? Learn how
Online pictures are available for 30 days
 

12:36.00N 61:28.00W

Union Island, Chatham Bay - 16 feb

Chatham Bay är ett MÅSTE! Vi upptäckte viken förra gången vi seglade här dvs 2000. Den ligger på västra sidan av Union och har varit svårtillgänglig landvägen tills för bara några år sedan då man byggde en väg dit. På stranden finns flera små hus eller rättare sagt grillplatser med tak och något skjul där lokala ordnar barbeque och serverar dricka. Vi möttes upp redan vid inseglingen av Mr Shark Attack, som har varit i viken i 15 år. Det är kamp om kunderna så de som har båt har en fördel eftersom de kan åka ut och ragga kunder vid båtarna. Men vi slog till på hans erbjudande om en barbeque bestående av fisk, kyckling och hummer samt tillbehör för 80 EC dollar ca 200kr/person. Vi fick en oförglömlig kväll med fantastiskt god mat och musik och jamming. Anton var spelsugen så när Mr Pleasure dök upp med gitarren var succén ett faktum och det blev omväxlande reggea, irländskt och rock.

Två dagar i Chatham Bay är i minsta laget men andra dagen njöt vi av sol, bad, dykning och snorkling. Charlie och Fredde simmade in till stranden och drack kaffe och pratade med Mr Pleasure och spelade Domino med de lokala killarna. De blev riktigt bundis och vi ska tillbaka dit på återresan till Grenada.

/Vivi

 

En eftermiddagsdrink
Beach Barbecue hos Shark Attacks
Grillad hummer
Bandet och Shark Attack
Mr. Pleasure och "Mr. Bottleman"
Strandbarer på Chatham Bay
Vivi i vattnet
Inför dyket
Shark Attacks strandbar
Chatham Bay