Hog Island

Felicia
Bo Westman
Wed 2 Feb 2011 18:38
11:59.75N 61:44.56W
 
Vi lämnade St Davids harbour den 1 februari och och seglade några vikar västerut till viken på västsidan av Hog Island. Hog Island som är obebodd har sålt till några investerare och ska bebyggas med 100 hus. Lokalbefolkningen gillar inte utförsäljningen av öarna som den nuvarande regeringen bedriver. Vi får se om de överlever nästa val. Vi får hoppas att det inte blir lika allvarligt som när Maurice Bishop, en Fidel Castro vän, tog makten 1979 och skulle göra Grenada till en socialistisk stat. Det slutade med att han blev fängslad och skjuten 1983, då en amerikansk/karibisk invasion välkomnades av befolkningen. Landet Grenada består av 3 öar: Grenada, Carriacou och Petite Martinique. Nu vill Carriacou bli självständigt, vi får se hur det går med det.
 
 
Grenada sailing festival pågår denna vecka
Ibland blir man förundrad över vad det är man ser?
När man kommer närmare ser man att det är en bar. De kan ha väldigt olika skepnader i Karibien!!
Det här är Roger's ramshackle shack bar.
Här träffade vi Inger o Lars som har seglat i Karibien sedan 1996. De är bara hemma under sommaren.
Viken är full med båtar. Många verkar bo här mer eller mindre permanent eller har lämnat båten här och rest hem. Här samlas man till kvällen för att ta en öl med sina grannar. Lars står till höger i baren.
Parkeringen
Viken används som ett sk "Hurricane hole" dvs ett ställe där man kan vara säker om det kommer en orkan. Man förtöjer i mangroverötterna med rep åt lika håll och hoppas på det bästa. Tyvärr så går det illa ibland.
/Bosse