Dag 4 mot Västindien

Felicia
Bo Westman
Sat 4 Dec 2010 20:25
14:37.79N 33:15.96W
 
Dag 4 av seglingen mot Västindien bjöd på en hel del fiskelycka och fantastiskt väder. Det hela började med att en riktigt stor fisk nappade på vår fiskelina. Han var så tung att vi inte kunde rulla in honom och det hela slutade med att linan slets av. Där stod vi och muttrade över vår otur men vi gav inte upp. Istället tog vi fram ny lina och kastade ut. Efteråt satt vi och hoppades på ny fångst och helt plötsligt började båda våra linor att dra. När vi vevade in kom det först upp en mindre guldmakrill som vägde ungefär 2 kg. När vi sedan vevade in andra linan såg vi något stort. Det visade sig vara en guldmakrill på 7,5 kg! Så det blir fisk till middag under ett par dagar.
Vi åkte även förbi två andra segelbåtar under dagen. Vi stannade bredvid en, som visade sig vara norsk, och tänkte bjuda på en del av den fisk vi plockat upp under dagen. De tackade vänligt nej då de själva hade fått upp fisk.
 
Idag har vi avverkat 150 sjömil för motor och igår avverkade vi 97 sjömil.
/Fredrik