Porto Grande, Kap Verde

Felicia
Bo Westman
Tue 30 Nov 2010 14:14
16:53.178N 24:59.54W
 
Igår måndag var vi framme vid Kap Verde och ön Saõ Vicente. Just nu sitter vi och väntar på en plats för att tanka diesel och det är 36,3 grader i skuggan och vindstilla. Alla på båten flämtar och längtar till att få bege sig härifrån.
Ön har bjudit på en hel del. När vi skulle klarera in fick vi vänta i två timmar på att få 35 kr växel, vilket inte var så roligt. Vi fick även en självutnämnd "livvakt" och "guide". Han var otroligt trevlig och visade oss till en liten Supermarket där vi handlade lite småsaker inför resan. Innan vi la till läste vi om en relativt stor fiskmarknad där man kunde köpa färsk fisk och hummer. Vi frågade då vår guide om det var möjligt att vi skulle kunna köpa hummer någonstans i staden men dom var slut för dagen i fiskmarknaden. som tur var kände han en fiskare i en annan by som plockade upp 3 st åt oss. Dessa humrar avnjöts på grillen med vitlökssmör och ett kallt glas vin.
 
Framför oss väntar två veckors segling eller motorgång beroende på en passadvind som verkar blåst vilse ute på haven och inte gett sig tillkänna. Förhoppningsvis ändrar detta på sig och vi får lite härlig segling.
 
/Fredrik