Avfärd från Bequia

Felicia
Bo Westman
Sat 15 Jan 2011 23:25
Vi har varit riktigt dåliga på att uppdatera bloggen så nu kommer en ordentlig uppdaterning. Sen senast har vi hunnit putsa klart båten så nu skiner hon som en pärla. Den 11 januari kom Bosse tillbaka och vi hämtade upp honom i blue lagoon på St.Vincent. Därifrån seglade vi upp längs St.Vincents västkust till en vik som heter Wallilabou, Det är i den viken delar av Pirates of the Caribbean filmerna spelats in. Där hittade vi den mysiga baren Pirates Retreat som ägs och drivs av Anthony, En härlig föredetta reggaeklubbägare i New York med en riktigt stark men god Rumpunch, Guideboken varnar till och med om dess styrka! Vi kom dit med tanken att bara ta en öl med det slutade med en riktigt brakmiddag och skön musik långt in på småtimmarna.
 
Efter det så åkte vi ner mot Bequia igen för att hinna med alla bra liveband och festligheter som helgerna på Bequia har att erbjuda. Igår var en riktigt bra dag, vi började med att fylla tankarna för ett dyk och vi var innne i staden och gjorde diverse ärenden. Efter det begav sig jag och Fredrik ut för att dyka med ett enda mål, att fånga middag! Vi lyckades riktigt bra och med hjälp av en snara fäst på en pinne lyckades vi fånga 2 riktigt stora bamsehummrar! De var så stora att de inte fick plats i kastrullen och vi var tvugna att stycka dom och koka i varsin kastrull. Efter den brakmåltiden åkte vi in till Captain Macs bar där ett lokalt liveband spelade allt det bästa från Västindien, lite Bob Marley covers, annan reggae, calypso och soca. Ikväll blir det ett av stjärnskotten bland svensk husmanskost, köttbullar potatismos och lingonsylt till middag. Därefter ska vi bege oss in till den svenskägda baren Devils Table där ett blues/reggaeband spelar ikväll. Förra helgen var jag och Fredrik där och då var det riktigt roligt så vi hoppas på en favorit i repris.
 
Imorgon börjar vi segla nedåt mot natureservatet och marinparken Tobago Cays, för att där stanna i några dagar innan vi fortsätter segla nedåt längs småöarna med Grenada som slutdestination. På grund av dåligt Internet kan vi tyvärr inte lägga upp de bilder vi planerat att göra. Men det ska vi försöka fixa så fort vi bara kan!
 
// Charlie