Dag 3 mot Västindien

Felicia
Bo Westman
Fri 3 Dec 2010 19:42
14:48.76N 30:21.07W
 
I natt hade vi en fin segling ända till kl 17 idag då det slutade blåsa. Vi hämtade nya väderprognoser med vår sattelittelefon och såg att vi  inte kommer att ha någon vind i två dagar, däremot kommer det att finnas vind 300 sjömil längre fram om två dagar så nu går vi med motor i 7 knop för att kunna få vind igen. Idag har vi fått två fiskar men de var så små så att de får växa till sig. Sju delfiner hade en föreställning för oss i 20 minuter i skymningen.
 
Vi har en skeppare till i båten. Han är en lerfigur som inhandlades av förre ägaren i Coruna i Spanien. När vi köpte båten så talade förre ägaren om för oss att man måste klappa honom på huvudet innan man seglar ut för att få en lyckad resa. Tyvärr så missade vi det när vi seglade från Torrevieja. Autopiloten slutade fungera så vi fick handstyra i 7 dagar och fick ett riktigt oväder över oss. Den här gången har hela besättningen varit väldigt noga med att klappa om honom.
/Bosse