50:07.04N 05:31.80W

SV Indira
Freek & Willeke
Fri 9 Aug 2013 19:44
Na twee nachtjes in de Grimsby Sound is het weer tijd om verder te trekken. We verlaten vandaag de Scilly's en varen naar de zuidwest kust van Engeland. Het is een mooie tocht voor de wind, het zonnetje schijnt en de wind varieert tussen kracht 3 en 5. Onderweg zien we nog een paar keer dolfijnen....benieuwd of dit al de laatste zullen zijn; in het Kanaal zijn dolfijnen toch een stuk zeldzamer.

Net iets na vijven komen we aan bij Penzance. De haven hier is alleen bereikbaar op twee uur voor hoog water tot één uur na hoog water; daarna gaat er een sluisdeur voor de haven om te voorkomen dat de haven verder leegloopt. Gelukkig klopt onze timing; we moeten minder dan tien minuten wachten voordat de haven open gaat en we in de kom langszij een Fransman worden gelegd. We bekijken direct het plaatsje, want morgenochtend moeten we weer om acht uur op pad...de stroom staat dan gunstig. Als we bovendien dan niet weggaan, zouden we tot het einde van de middag moeten wachten voordat de haven weer opengaat. Tochtplanning op zijn best dus hier!